Bărbatul care şi-a pierdut soţia şi fiul de 8 ani în urma furtunii din Halkidiki, Grecia, a fost externat, duminică, și va urma tratamentul la domiciliu. El a fost consultat, la Cluj-Napoca, de medicii de la UPU şi de specialiștii Clinicii de Neurochirurgie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

AmbulantaFoto: Facebook

UPDATE Medicii de la Spitalul Județean de Urgență Cluj au decis, duminică, să-l externeze pe bărbatul rănit, care și-a pierdut soția și copilul în urma furtunii din Halkidiki, Grecia.

„În urma consulturilor de specialitate, neurochirurgicale și neurologice, pacientul a fost externat către domiciliu, unde va continua tratamentul conform recomandărilor de specialitate”, a declarat Raluca Tat, medic șef UPU Cluj.

Bărbatul a plecat sâmbătă după-amiază cu o ambulanță privată din Halkidiki, Grecia, și a ajuns duminică dimineață la Cluj, unde a fost internat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență.

Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a refuzat să facă declarații la sosirea la UPU Cluj-Napoca. El a fost supus unor investigații medicale și va fi transferat la Clinica de Neurochirurgie.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Cluj, bărbatul prezintă un traumatism cranio-cerebral minor, un traumatism la coloană lombară și mai multe escoriații și plăgi. Pacientul este stabil și conștient și va fi transferat la Neurochirugie, potrivit medicilor.

Bărbatul locuiește la Cluj-Napoca, iar familia așteaptă, la începutul săptămânii viitoare, și repatrierea trupurilor femeii și băiatului de 8 ani, morți în urma furtunii din Halkidiki, unde cei trei se aflau în vacanță, pentru a putea fi înmormântate.

Femeia și copilul ei de opt ani au murit în timpul furtunii din Halkidiki, în urma prăbușirii acoperișului unui restaurant din localitatea Nea Plagia. în timp ce bărbatul a fost rănit și a fost internat într-un spital din Grecia.

Cel puțin șapte persoane, inclusiv șase turiști au murit, iar alte 100 au fost rănite în urma unei furtuni violente care a afectat nordul Greciei, potrivit autorităților locale, relatează site-ul agenției Reuters.