Un bucureștean, stăpânul unui metis de caniche, a fost amendat de Poliția Locală cu 2.000 de lei după ce, practic, și-a lăsat câinele să moară în chinuri. Este pentru prima data cand a fost sancționat acest tip de faptă, informează Poliția Locală.

catel neglijatFoto: Captura video

Bucureșteanul a fost amendat, după ce vecinii stăpânului, șocați de cruzime, neglijență și abuz, au sesizat Serviciul de Protecție al Animalelor din cadrul Poliției locale a Capitalei.

”Diagnosticul medicilor veterinari a fost dur: Norocel avea metastaze pulmonare, tumori la nivelul ficatului și splinei si metastaze suprarenale. Numele nu era a lui. I-l puseseră vecinii care îl găsiseră pe metisul de caniche pe stradă, într-o stare jalnică. Nu mai avea păr, nu era hrănit, era plin de răni. Era bătrân și ajunsese aproape al nimănui, pe o stradă din Capitală. Asta, fiindcă proprietarul – așa cum susțin vecinii care au încercat să ajute câinele și, apoi, au apelat la Serviciul Poliția Animalelor din cadrul DGPLCMB – îl lăsase în voia sorții pentru ca „e bătrân și nu mai are mult de dus”. „Norocel”, însă, a mai dus-o: timp de aproape o lună a trăit murdar și chinuit pe strada din cartierul Militari. A primit hrană din milă, iar o femeie l-a dus la veterinar. Pe lângă diagnosticul sever, s-a descoperit și că animalul avea răni deschise adânci, dar și fracturi la patru coaste. „Norocel” a murit la scurt timp după ce oamenii se mobilizaseră pentru a-l salva. În acest timp, proprietarul animalului nu a părut interesat de situația bătrânului câine. Doar când „Norocel” a dispărut de pe stradă a făcut prima mișcare: l-a declarat pierdut. La primul cabinet veterinar”, arată o postare pe Facebook a Poliției Locale.

După ce vecinii au trimis sesizări și filmări și după efectuarea cercetărilor, O.F a fost identificat drept persoana ”care, prin nepăsare, a generat situația în care se afla bătrânul câine”.

Stăpânul spune că nu și-a abandonat cățelul, iar starea acestuia a fost provocată de o afecțiune cutanată mai veche.

”Acesta a susținut că avea animalul de companie de la vârsta de două luni și îl crescuse în apartamentul în care locuia. După mutarea la curte, conform spuselor proprietarului lui „Norocel”, câinele își făcuse obicei să iasă pe stradă. Mai mult, O.F susține că a avut grijă de câine, că l-a dus la veterinar, dar că aceștia i-au transmis că animalul este orb, surd și bolnav din pricina vârstei. Proprietarul susține că nu și-a abandonat câinele, iar starea precară a animalului se datora unei afecțiuni cutanate mai vechi. Proprietarul nu a putut, însă, să prezinte acte medicale care să-i susțină varianta”, mai arată informarea Poliției.

După finalizarea cercetărilor, agenții din cadrul Serviciului Poliția Animalelor – DGPLCMB au considerat că O.F este vinovat pentru lipsă de îngrijire și atenție față de câinele său. Conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor, O.F a fost sancționat cu suma de 2.000 de lei.