Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că astăzi, când Ambasada Franței a organizat evenimentul de aniversare a Zilei Naționale, România a primit un "cadou" de la francezi - contracandidatul Laurei Codruța Kovesi, Jean- Francois Bohnert, preferat de Consiliul Uniunii Europene, a fost numit procuror șef al Parchetului Național Financiar din Franța și s-a retras din competiție. "Pesediști, va gândiți cumva la seppuku?", a scris Orban pe Facebook.

Ludovic Orban în studioul HotNews.ro Foto: Hotnews

"Astăzi, când Ambasada Franței a organizat evenimentul de aniversare a Zilei Naționale a Franței, România a primit un "cadou" de la francezi. Contracandidatul Laurei Codruța Kovesi, Jean- Francois Bohnert, care fusese preferat de Consiliu, a fost numit procuror-șef al Parchetului Național Financiar din Franța și s-a retras din competiție. (...) Iar avantajul decisiv al candidatului român este că, practic, este candidatul Parlamentului European", afirmă liderul PNL.

Orban spune că, în aceste condiții, Consiliul Uniunii Europene nu are altceva de făcut decât să accepte candidatul votat de Parlament, ceea ce ar trebui să fie o simplă formalitate pentru că în Regulament șeful Parchetului European este hotărât de Consiliu și de Parlament, iar Consiliul a clasat-o pe Laura Codruța Kovesi pe locul 2 după candidatul francez, care s-a retras.

"Pesediști, va gândiți cumva la seppuku? (...) Cât de plină de venin poate să fie Vasilica Viorica Dăncilă și, mai ales, cât de lipsită de luciditate și de fler, încât să declare chiar astăzi că guvernul pe care îl conduce nu susține candidatul român, declarație făcută chiar la Ambasada Franței?", adaugă Orban.

CITEȘTE ȘI: Kovesi rămâne singură în cursa pentru șefia Parchetului European (RFI)