Guvernul Ungariei finanțează cu 73 de milioane de euro proiecte din Harghita, Covasna și Mureș
Dintre proiectele declarate câştigătoare 31 provin din Harghita, 18 din Covasna şi 17 din judeţul Mureş. Solicitanţii ale căror proiecte au fost respinse au dreptul să depună contestaţie.
În cadrul sesiunii de finanțare, doar IMM-uri au fost eligibile să depună proiecte, iar statul ungar va finanţa cincizeci la sută din suma totală necesară implementării, precizează MTI.
Majoritatea proiectelor se referă la dezvoltarea firmelor existente, dar au existat şi proiecte de investiţie de tip greenfield.
Principalul scop al programului de susţinere a marilor investiţii în agricultură este înființarea unor unităţi industriale agricole care reuşesc crearea unui sistem integrat şi susţinerea acestor întreprinderi, pe activitatea cărora se poate baza dezvoltarea pe termen lung a sectorului agricol din Ţinutul Secuiesc, mai precizează MTI.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
Cât despre unguri, nu-mi convine dar trebuie admirați.
Probabil în Ținutul Secuiesc stau secuii.
Restul e patrriotism rromânesc verde: din ăla cu vopsit bănci în tricolor și apoi mers la buda din fundul curții. Aș fi preferat să ne preocupăm întâi de buzi și apoi de bănci.
Și nu, nu sunt ungur.
In plus, nu sint denumiri oficiale, asa cum sint cele ale judetelor actuale ale Romaniei.
E doar o incercare de enclavizare/segregare a unei zone pentru a asigura bazin electoral UDMRului, care stim cu totii ce contributie nociva a avut in politica romaneasca prin aliantele si santajele facute.
Sa fim seriosi, in sec 21 intr-un stat UE existenta unui partid pe criterii etnice nu se mai justifica; exista deja un cadru legal si institutii solide pentru protectia minoritatilor.
Asa ca pana una alta, tu ar trebui sa vezi dincolo de nationalismul ieftin si sa intelegi cat rau fac tarii/comunitatii tale asemenea actiuni.
Sincer acum insa, nu putem sa fim orbi si sa nu vedem ce se intampla de fapt: eu n-am gasit pe harta Romaniei sau in istoria principatelor romane nici un tinut cu acest nume...
A, ca din sec 12 de cand au fost colonizati aici in regiune au existat secuii, e o alta discutie. Ei au avut insa autonomie doar in a se administra si judeca pe ei insisi, de unde si denumirea organizarii lor de scaune secuiesti (sedes judiciaria = scaun de judecata).
Intrebarea e insa daca ei nu au fost demult asimilati de unguri (care au incercat asta fara succes si cu romanii) si acum se revendica un tinut in numele unui grup etnic aproape inexistent.
Boldurile alea de fier necălit de trebuia să faci întâi o gaură cu ceva și apoi să bagi boldul, avioanele acelea BAC (după licență, nu uitați) care aveau interzis la zbor în afara țării, chibritele care nu se aprindeau, hărtia igienică cu găuri, cărbunele unde tona se vindea cu 1000 de lei și costa 4000 extracția, cimentul... of cimentul, de-l vedeai de la kilometri distanță pentru că totul părea nins în jurș de Copșa Mică nu mai zic... uleiul de rapiță (sănătos) pus în sticle de bere și invers ... uleiul de motor cu niște căpăcele de 3 mm care-ți curgea în portbagajul mândriei naționale Dacia (și aceasta după licență, să nu uităm).... vaci care dădeau producții record de 5 litri ... producții record culese de armată și elevi... muncitorimea noastră care dispărea ca prin minune când era vremea cositului (erau pontați, totuși), cuțitele/tirbușoanele și orice alte prostii făcute în timpul serviciului la strung din cel mai bun inox (că doar e gratis) ... da, dom'le, ce vremuri
Mare economie, mare trecut, măreț viitor ... prostie cât cuprinde.
-ulei de rapita zici, da ulei de rapita mananc si acum intr-o tara super dezvoltata si nu numai eu, ci o intreaga natiune!
-mandria nationala Dacia a carat milioane de romani timp de zeci de ani si reproiectata ii cara si acum si nu numai pe romani
-cu laptele ala produs de vacile recordiste, au fost hraniti milioane de copii romani-btw, mai tii minte cand puneam sticlele goale cu moneda de trei lei in naveta si luam o sticla plina?
-de rombac 1-11 vorbesti, da eu am calatorit cu aceasta aeronava la paris si nu i s-a interzis nici zborul nici aterizarea pe si de pe aeroportul cdg
-in rest, fda, esti plin de ura fata de romani si Romania!
Cu retorica de la Buda si cu astfel de exemple, cit de mici, nu suntem noi cistigatorii.
Nu ma incinta faptul ca ungurii investesc in Ro, dar asta denota o viziune matura si un pas stoic spre crearea unor ancore puternice in zona, pe care daca romanii le vor ignora, vor avea numai de pierdut pe termen lung.