Românii care se află sau care vor să plece în Grecia sunt avertizați de către Ministerul de Externe că există risc ridicat de incendii de vegetație în insula Rhodos, pe fondul vântului și al temperaturilor ridicate.

incendiu de vegetatieFoto: Hotnews

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Secretariatul General de Protecție Civilă din Grecia a avertizat că pentru insula Rhodos există un risc ridicat de incendii de vegetație (grad 4 din 5) pentru vineri, 12 iulie, pe fondul vântului și al temperaturilor ridicate.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +30 6978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Șapte oameni - între care doi români, o femeie și copilul ei de 8 ani - și-au pierdut viața miercuri seară, în urma unor furtuni puternice care au afectat nordul Greciei. Furtunile au provocat căderea copacilor, a stâlpilor de electricitate și au dus la blocarea drumurilor. În Halkidiki, autoritățile au declarat stare de urgență.