Noul director al Companiei Naționale pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în locul lui Narcis Neaga, este Sorin Scarlat, fost director general adjunct Direcția Generală Dezvoltare Infrastructură Rutieră. Scarlat a ajuns în fosta CNANDR în 2005, după un job la Romstrade al lui Nelu Iordache, iar de-a lungul timpului a lucrat, alternativ, la Compania de drumuri și la firme ale „regilor asfaltului” printre care Dan Besciu (Euroconstruct) sau Dorinel Umbrărescu (UMB Spedition).

HotNews.roFoto: Hotnews

Sorin Scarlat este absolvent al Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri, doctorand în instalații și inginerie civilă, și a lucrat la companii precum Romstrade - ca manager de proiect la reabilitarea centurii sud București, extinderea la patru benzi a DN7 de la ieșire din București până în Bâldana (Tărtășești) - la

Asociarea UMB Spedition - PA&CO-Euroconstruct Trading 98 - ca inginer în proiectul autostrăzii București Ploiești.

CONSULTA AICI CV-ul COMPLET

De asemenea, a lucrat și la asocierea Astaldi - Euroconstruct Trading 98 - Astalrom - ca adjunct manager proiect autostrada Sibiu Orăștie, lotul IV. Scarlat a lucrat și pentru CNADNR, devenită CNAIR, ca inginer, manager proiecte sau coordonator de activitate pe proiecte precum centura Timișoarei, a Craiovei etc., dar și pe proiectul celebrei autostrăzi a americanilor de la Bechtel.

Directorul general al Companiei Naționale pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, a anunțat marți că a decis să demisioneze după ce premierul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Transporturilor Răzvan Cuc demiterea sa.