Klaus Iohannis l-a ironizat, miercuri, pe Dacian Cioloș referitor la susținerea pentru Laura Codruța Kovesi la funcția de procuror-șef european. "Fiind o temă de mare vizibilitate, tot felul de politicieni se agață de ea", a spus președintele.

CiolosFoto: Captura video

În declarația de presă susținută miercuri la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a fost întrebat și despre afirmațiile lui Dacian Cioloș, care spunea că a discutat cu președintele francez Emmanuel Macron pentru susținerea fostei șefe a DNA la conducerea Parchetului European.

Iohannis a râs, după care a răspuns: "Fiind o temă de mare vizibilitate, tot felul de politicieni se agaţă de ea. Dar dacă contribuie la reuşită, e bine".

Liderul grupului "Înnoim Europa", Dacian Cioloș, anunța săptămâna trecută că a discutat cu președintele francez Emmanuel Macron și au convenit cu acesta să reia procedura nominalizării șefului Parchetului European pornind de la sprijinul dat de Parlamentul European Laurei Codruța Kovesi pentru funcție. "Am convenit să lucrăm împreună pentru a realiza cât mai repede nominalizarea șefului Parchetului European, pornind de la sprijinul pe care Laura Codruța Kovesi l-a obținut în Parlamentul European”, a scris atunci Dacian Cioloș, pe Facebook.

Nici premierul Viorica Dăncilă nu a exclus susținerea Codruței Kovesi în funcția de procuror-șef european. Ea declara, tot la sfârșitul săptămânii trecute, că o decizie în acest sens va fi luată în forurile statutare ale partidului.

Contracandidatul Laurei Codruța Kovesi la conducerea parchetului European este francezul Jean-François Bohnert. Jean-François Bohnert este favorit pentru șefia Parchetului Național Financiar din Franța, corespondentul DNA, relata postul de televiziune TV5Monde. În cazul în care Jean-François Bohnert va fi numit în funcția de șef al Parchetului Național Financiar, Laura Codruța Kovesi va deveni singurul candidat pentru funcția de procuror-șef în cadrul Parchetului European.