​Bărbatul care a ucis pisica premierului Noii Zeelande a rupt tăcerea la mai bine de un an de la incident și și-a recunoscut fapta, transmițându-i condoleanțe Jacindei Ardern și partenerului acesteia, scrie Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Este vorba despre un vecin care a mărturisit că a dat cu mașnia peste pisica premierului, Paddles, devenită deja celebră în momentul în care Jacinda Ardern a preluat funcția de șef al guvernului.

De altfel, Paddles are propriul cont de twitter, iar vestea morții sale a fost intens mediatizată, scrie Guardian.

Paddles a murit în octombrie 2017 după ce a fost lovit de mașină lângă reședința premierului. Vecinul povestește acum că nu era sigur dacă pisica mai este în viață pentru că aceasta a fugit după impact.

În momentul în care a întrebat o vecină despre mica felină, a avut surpriza de a afla că era vorba chiar despre pisica premierului. Animalul a fost în cele din urmă dus la veterinar însă era prea târziu.

În nota de condoleanțe trimisă premierului, fiica vecinului spune că speră că aceasta nu-l va trimite pe tatăl ei la închisoare. Jacina Ardern l-a sunat pe vecin pentru a-i mulțumi pentru condoleanțe și pentru

a-și cere scuze pentru că a fost nevoit să treacă prin așa ceva.