Fostul premier britanic John Major este dispus să meargă în instanță pentru a bloca noul lider de la Londra să impună un Brexit fără acord suspendând parlamentul. El a argumentat că va acționa pentru a evita ca regina să fie târâtă într-o criză constituțională, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Boris Johnson, favoritul cursei pentru funcția de premier, nu a exclus posibilitatea de a suspenda parlamentul pentru a se asigura că Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană la 31 octombrie, cu sau fără acord. Major a precizat pentru radio BBC Radio că regina va fi nevoită să aprobe orice solicitare de suspendare a Parlamentului.

”Pentru a suspenda parlamentul, premierul va trebui să ceară permisiunea reginei. Dacă premierul îi va solicita permisiunea de a suspenda parlamentul, este de neconceput ca regina să facă altceva decât să îi accepte solicitarea.

Astfel, regina va fi în mijlocul unei controverse constituționale și niciun politician serios nu ar trebui să o pună într-o situație de acest gen”, a declarat John Major.

Dacă așa ceva se va întâmpla, spune fostul premier, este gata să caute soluția în instanță.