O femeie de 35 de ani a murit la Spitalul Județean din Focșani, la puțin timp după ce a născut, iar familia îi acuză pe medici că nu au vrut să îi facă cezariană. Mai multe anchete sunt în desfășurare.

HotNews.roFoto: Hotnews

În noaptea de marți spre miercuri, femeia de 35 de ani, din Odobești, a născut copilul pe cale naturală și ulterior a intrat în stop cardio-respirator, scrie Mediafax. Medicii de la Terapie Intensivă au încercat să o salveze, dar după mai multe tentative eșuate a fost declarat decesul.

Surse apropiate anchetei spun că familia a depus plângeri la Poliție și Parchet, solicitând să fie verificat modul în care au intervenit medicii în timpul nașterii și de ce nu i-a fost făcută operație cezariană, ținând cont și de faptul că femeia era supraponderală. Cazul este anchetat de autorități, iar polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

"A fost înregistrată plângerea soțului. În acest caz s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și se vor face cercetări pentru stabilirea cu exactitate a celor întâmplate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Vrancea, Cătălina Murariu.

O anchetă internă are loc și la Spitalul Județean din Focșani, unde specialiștii vor încerca să stabilească dacă personalul medical a acționat corect în timpul nașterii și în cadrul Secției Terapie Intensivă.