Un urs care a apărut la marginea orașului Alba Iulia a fost filmat în timp ce se plimba pe stradă, prin fața caselor, în noaptea de marți spre miercuri. Animalul a intrat apoi într-o gospodărie, unde a ucis un câine și a rănit un porc, iar oamenii au alertat autoritățile. Jandarmii sosiți la fața locului au tras patru focuri de armă pentru a-l îndepărta, scrie Alba24.

HotNews.roFoto: Hotnews

De mai multe săptămâni, doi urși își fac apariția la periferia cartierului Pâclișa din Alba Iulia. În urmă cu o săptămână, unul dintre urși a omorât o scroafă și mai mulți purcei, după ce a atacat gospodăria unui alt localnic. Celălalt animal a fost văzut, de mai multe ori, în zona unei livezi.

În noaptea de marți spre miercuri, unul dintre urși a coborât din nou din pădurea din apropierea zonei locuite, în căutare de hrană. Animalul a fost filmat de localnici în timp ce se plimba pe stradă, prin fața caselor. Oamenii au alertat autoritățile, dar până la sosirea echipajelor de jandarmi ursul a reușit să intre într-o gospodărie, unde a omorât un câine și a rănit un porc.

"Noaptea trecută (marți spre miercuri – n.r.), în jurul orei 1.00, o doamnă care locuiește în cartierul Pâclișa a sunat la 112 și a anunțat că ursul i-a intrat în curte, i-a omorât câinele și a ajuns la cotețul porcilor. La fața locului au mers un echipaj format din șase jandarmi și un echipaj de poliție. S-a încercat îndepărtarea ursului, s-au tras inclusiv patru focuri de armă, în aer pentru a-l speria. În jurul orei 2.00 ursul a părăsit gospodăria și a fugit în pădure”, a declarat, pentru corespondentul Mediafax Adela Toma, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Alba.

Pentru relocarea ursului, autorităţile au primit aprobare de la Ministerul Mediului. Luni, în pădurea de la marginea orașului a fost pusă o cușcă în speranța că animalul, odată intrat acolo, va putea fi tranchilizat și apoi transportat într-o zonă în care să nu mai reprezinte un pericol pentru oameni. Alba24 scrie că această acțiune este îngreunată de câinii din zonă, care intră în capcană atrași de momeală, iar aceasta se declanșează. Numai marți după-amiază, capcana a fost activată de două ori, iar în cușcă au fost prinși doi câini, la interval de 4 ore.