Premierul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, revocarea lui Narcis Neaga din funcția de director general interimar al Companiei Naționale pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), din cauza „întârzierilor nejustificate și a managementului slab în implementarea proiectelor de infrastructură de transport”.

Viorica DancilaFoto: Facebook/ Viorica Dancila

Într-un comunicat difuzat luni, Guvernul anunță că premierul Dăncilă a cerut Departamentului pentru dezvoltarea, promovarea și monitorizarea proiectelor de investiții în infrastructură - înființat recent - o analiză referitoare la stadiul mai multor proiecte de investiții în infrastructura de transport.

„Astfel, premierul a solicitat explicații cu privire la întârzierile de proiectare și execuție pentru tronsoanele 2 și 3 ale Autostrăzii Sibiu-Pitești, precum și la întârzierea lansării procedurii de execuție pentru tronsonul 4 al aceluiași proiect. Totodată, șeful Executivului a cerut să-i fie prezentate explicații cu privire la faptul că nu a fost relansată procedura de licitație pentru execuția secțiunilor 3 și 4 din Drumul expres Pitești-Craiova, ca urmare a contestării procedurilor inițiale. În același timp, prim-ministrul și-a exprimat ferm nemulțumirea legată de faptul că actuala conducere a Companiei Naționale pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a dezinformat în legătură cu stadiul lucrărilor pentru loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Lugoj-Deja, asumate a fi finalizate la sfârșitul anului 2018”, se arată în comunicat.

Guvernul informează astfel că, „în urma analizei, din care au rezultat întârzieri nejustificate și un slab management al conducerii CNAIR în implementarea proiectelor de infrastructură de transport și având în vedere determinarea Guvernului de a nu mai admite întârzieri în realizarea investițiilor, prim-ministrul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, revocarea lui Narcis Neaga din funcția de director general interimar al CNAIR”.

Narcis Neaga a fost numit director general interimar la Compania de administrare a infrastructurii rutiere CNAIR în mai 2018, după ce anterior fusese desemnat să conducă noua Companie de Investiții Rutiere, rezultată din spargerea în două a fostului CNADNR.

Narcis Neaga a fost și directorul general al CNADNR, în perioada 2012-2015, sub mandatul său fiind închisă autostrada A1 Orăștie - Sibiu din cauza unor lucrări defectuoase.

Asociația Pro Infrastructură, cea mai activă voce din societatea civilă pe transporturi, a caracterizat mandatul lui Neaga la CNADNR drept "cea mai nocivă pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din România din ultimii ani".