Consiliul UE respinge propunerea lui Juncker de a transfera atribuțiile Corinei Crețu unui comisar în funcție. Dăncilă îl vrea la Bruxelles pe Ioan Mircea Pașcu
„Conform articolului 246 al Tratatului de funcționare al Uniunii Europene, președintele Juncker a emis o propunere legislativă prin care nu înlocuiește pentru următoarele 4 luni care au rămas mandatele comisarilor care au fost aleși și care acum au devenit membri ai Parlamentului European (domnul Ansip și doamna Crețu). De menționat că a luat aceste decizii având în vedere implicațiile de tip bugetar”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.
Sursa menționată precizează că atribuțiile pentru portofoliile Pieței Unice Digitale și Politicilor de Coeziune au fost transferate pentru o perioadă de patru luni către Maroš Šefčovič și Johannes Hahn.
„Regretăm că reprezentanții Consiliului au decis să nu accepte această propunere. Responsabilitatea pentru acest lucru aparține acum în totalitate Consiliului. Între timp și în urma unei decizii a președintelui Juncker anunțată săptămâna trecută portofoliile Pieței Unice Digitale și Politicilor de Coeziune au fost transferate temporar în sarcina vicepreședintelui Šefčovič, respectiv comisarului Hahn. Acest lucru este urmare a demisiilor domnului Andrus Ansip și doamnei Corinei Crețu din respectivele mandate deținute în cadrul Comisiei Europene pentru a își prelua mandatele în Parlamentul European”, a mai spus sursa citată.
Săptămâna trecută, preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene Jean-Claude Juncker i-a transferat comisarului Johannes Hahn postul de comisar european pentru Politici Regionale, în contextul demisiei Corinei Creţu.
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, la finalul lui iunie, că îl va propune pe fostul europarlamentar Ioan Mircea Pașcu să ocupe interimar locul de comisar european lăsat vacant de Corina Crețu.
„Este un portofoliu important și România trebuie reprezentată. Am venit și cu o propunere: Mircea Pașcu”, a spus Dăncilă.
Locul României a rămas vacant în comisia condusă de Jean Claude Juncker, după ce Corina Crețu a fost aleasă europarlamentar și a renunțat la mandatul de la Dezvoltare Regională. Potrivit procedurii, Guvernul este cel care propune comisarul european. Președintele Comisiei Europene trebuie să fie de acord, după care candidatul trebuie audiat de comisiile Parlamentului, iar ulterior trebuie votat de plen.
Ioan Mircea Paşcu a fost europarlamentar PSD din 2007 și, până de curând, la alegerile europarlamentare el a fost scos de Liviu Dragnea de pe listele social-democraţilor.
- +6 (8 voturi)Korekt (Luni, 8 iulie 2019, 17:19) Ochii_pe_voi [utilizator]Păi cum să fie relicva roșie Mircea Pașcu comisar? Ăsta a fost infipt in CFSN inca de la infiintare ca un ex-securist ce e si a colaborat cei care au ordonat CRIMELE DIN 89 si de la Mineriada. Iar acum - ca membru PSD - e complice la distrugerea tarii si la atrocitatile din august 2018.raspunde trimite

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?