Postarea unui șofer care atrage atenția că a fost la un pas să fie jefuit pe Autostrada Sibiu–Deva a devenit virală pe Facebook, unde și alți șoferi au scris mesaje prin care arată că au fost în aceeași situație. Reprezentanții Poliției Sibiu și cei ai Poliției Hunedoara spun că nu au sesizări.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Aveti mare grijă la această mașină! Jefuiesc noaptea pe autostrada Deva - Sibiu (...) umblă cu lumini pe cap ca să nu le vezi fizionomia și au tupeu să intre peste tine în mașină când te odihnești. Era să o pățim și noi”, a scris pe Facebook un bărbat care spune că a sesizat și Poliția. El a postat și o fotografie cu mașina - un microbuz de culoare albă, cu geamuri fumurii, înmatriculat în străinătate, cu care ar circula doi bărbați.

Mesajul acestuia a fost distribuit de peste 2.800 de ori și a strâns zeci de comentarii, mai mulți șoferi scriind că au trecut prin situații similare.

"Eu am pățit la Mol (primul de la Deva la Sibiu) la ora 5,43 dimineața s-a deschis ușa pe dreapta, aveam musafiri. Norocul lor că aveam levierul în ladă. De atunci îl țin sub cap", a scris un alt bărbat. "Vineri, pe la ora 20 și ceva, veneam către Sibiu și m-au depășit pe mine pe autostradă și m-au claxonat, după ce am trecut de prima parcare iar m-au depășit și claxonat. Inițial am crezut că este cineva care cunoaște firma, dar acum, văzând postarea, am înțeles ce era cu ei”, este mesajul unui alt internaut.

Reprezentanții Poliției Sibiu și cei ai Poliției Hunedoara, județele aflate în capetele autostrăzii Sibiu - Deva, au declarat, pentru Mediafax, că nu au avut plângeri sau sesizări privind furturi din mașini parcate în locurile speciale de pe autostradă.

Cele mai mediatizate cazuri de jafuri pe șosea sunt cele de la Sinești, județul Ialomița, unde se practica "înțepatul roților”. Șoferul ieșea din mașină pentru a pune roata de rezervă, iar în acest timp hoții acționau pentru a fura din mașină.