Parapantistul francez, căutat de zeci de polițiști, jandarmi și salvamontiști, a fost găsit, luni, la o pensiune din localitatea Greșu, județul Vrancea. El le-a povestit salvatorilor că s-a prăbușit și a mers pe jos, prin pădure, 20 de kilometri, până a ajuns în zona locuită.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reprezentanții ISU Covasna au transmis, luni dimineața, că parapantistul francez dispărut a fost găsit conștient la o pensiune din localitatea Greșu, județul Vrancea. Acesta are dureri în zona cervicală, primește îngrijiri medicale și apoi va fi transportat la UPU Focșani.

Surse din rândul salvatorilor au declarat că parapantistul s-a prăbușit în zona împădurită, a mers aproape 20 de kilometri prin pădure, până la zona locuită și acolo a putut lua legătura cu salvatorii. Zeci de pompieri, polițiști și jandarmi au căutat, timp de mai multe ore un parapantist francez, care a dispărut, în timpul nopții de duminică spre luni, în timp ce zbura dinspre Brașov spre zona Comandău.

Potrivit ISU Covasna, printr-un apel la 112, salvatorii au fost anunțați că nu se mai știe nimic despre un parapantist, cetățean francez, care zbura dinspre Brașov spre zona Comandău. Ultima dată a fost văzut, duminică, în jurul orei 15.30, între localitățile Păpăuți și Chiuruș.

„În urma apelului s-au format echipe mixte de căutare-salvare, astfel că peste 40 de pompieri militari, polițiști, jandarmi, salvatori montani din cadrul Serviciului Public Salvamont Covasna și cetățeni au plecat în căutarea parapantistului. Acestea au continuat până la ora 05.00 în această dimineață (luni dimineața – n.r.), dar fără rezultat”, anunță ISU Covasna.

Luni dimineața, la ora 07.00, căutările au fost reluate de echipe de căutare-salvare formate din 70 pompieri militari din cadrul ISU Covasna și ISU Brașov, jandarmi, polițiști, salvamontiști, militari din cadrul UM 01048 și cetățeni care participă voluntar la operațiunea de căutare.