Ursul împușcat după ce a atacat un jandarm, în Suceava, a dispărut, în acest caz fiind dispusă, duminică, o anchetă pentru a afla dacă leșul animalului a fost furat sau dacă ursul nu a murit, ci doar a fost rănit și a fugit înapoi în zona împădurită, relatează Mediafax.

Urs brunFoto: Wikimedia Commons

Ancheta a fost deschisă de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Suceava pentru braconaj, fiind efectuate cercetări in rem după ce leșul ursului împușcat, sâmbătă noaptea, de un jandarm care își apăra colegul, a dispărut de la locul în care a avut loc atacul.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, jandarmul care și-a apărat colegul a tras mai multe focuri de armă spre animal, fiind convins că ursul a murit, însă cadavrul nu a mai fost găsit la fața locului.

Astfel, polițiștii verifică două piste – una în care cadavrul ursului a fost preluat de o persoană necunoscută, dar și cea în care animalul a plecat singur de la fața locului, fiind doar rănit.

Și Parchetul Militar Iași face anchetă, fiind dispuse cercetări pentru uz de armă și vătămare corporală, după ce patrula de jandarmi a fost atacată, sâmbătă seara, de un urs pe raza satului Holda din apropierea oraşului Broşteni.

Duminică, mai mulți angajați ai Direcției Silvice Suceava, instituție care administrează fondul de vânătoare pe raza căruia s-a produs atacul, împreună cu echipe de jandarmi au început căutările ursului, în pădure.

Un jandarm de 38 de ani a fost atacat de urs în timp ce se afla în patrulare și a fost salvat de colegul său care a tras mai multe gloanțe în direcția ursului, unele dintre acestea nimerind animalul.

Jandarmul atacat de urs a suferit mai multe răni și a fost internat în stare gravă la Spitalul Județean Suceava.