Plata prin SMS a rovinietei și a tarifului de trecere a podurilor Feteşti şi Cernavodă este suspendată temporar, din cauza unor probleme tehnice, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care recomandă achitarea la benzinării a celor două taxe.

Taxa la podul Fetesti - CernavodaFoto: Agerpres

„Din cauza unor probleme tehnice, în acest moment Peajul și Rovinieta nu pot fi achiziționate prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă. Sistemul permite însă achitarea Peajului și a Rovinietei la ceilalți operatori printre care și la benzinării. Vă reamintim că în cazul în care din diverse motive ați efectuat trecerea podurilor dunărene fără a achita PEAJ, puteți plăti acest serviciu, inclusiv la benzinării, până la ora 23.59 a zilei următoare efectuării trecerii. Precizăm însă că trebuie să achiziționați Rovinieta înainte de a pleca la drum și puteți achita acest serviciu inclusiv la benzinării. Dăm asigurări că facem toate eforturile pentru remedierea problemei în cel mai scurt timp posibil”, au transmis duminică reprezentanții CNAIR, într-un comunicat.

UPDATE: Compania de Drumuri anunță că plata prin SMS a taxei de pod si a rovinietei a fost reluată.

„Se poate efectua din nou plata prin SMS a Peajului și a Rovinietei, ca urmare a remedierii problemei tehnice”, a informat CNAIR duminică după-amiază, într-un nou comunicat.