În primele cinci luni ale anului, în București au fost furate 280 de biciclete, ceea ce înseamnă o medie de cel puțin o bicicletă furată pe zi. Dintre acestea, polițiștii au recuperat doar 36. Anul trecut au fost furate aproape 1.000 de biciclete.

HotNews.roFoto: Hotnews

În 2018, polițiștii din București au deschis 989 de dosare penale pentru furt de biciclete, care înseamnă tot atâtea vehicule sustrase, se arată într-un răspuns al Poliției Capitalei pentru Mediafax. Din cele aproape 1.000 de biciclete furate anul trecut, polițiștii au recuperat 174.

În urma unui calcul simplu, rezultă o medie de două biciclete furate pe zi în Capitală.

Aceeași sursă a mai precizat și situația anului 2019, pentru primele cinci luni.

Astfel, Poliția Capitalei a deschis 280 de dosare penale, iar până în prezent, au fost recuperate 36 de biciclete. Media în această situație este de cel puțin o bicicletă furată pe zi.

Polițiștii recomandă cetățenilor să cumpere biciclete care vin însoțite de documentele corespunzătoare pentru a avea siguranța asupra produsului și să nu fie încântați de prețul mic al ofertelor, deoarece vehiculele ar putea fi obiectul unor infracțiuni de furt. În acest caz, cumpărătorul ar putea rămâne și fără banii achitați, și fără bicicleta achiziționată.