​Circulația rutieră se desfășoară cu dificultate, duminică, pe Valea Prahovei, din cauza aglomerației pe sensul spre București, în Comarnic circulându-se cu 30 - 40 de kilometri la oră. Polițiștii le recomandă șoferilor să folosească DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti și DN 73.

Coada in trafic pe Valea PrahoveiFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, circulația rutieră se desfășoară bară la bară pe DN 1 Ploieşti - Braşov, la Comarnic, pe sensul de coborâre, între kilometrii 100 şi 105, şi în staţiunea Buşteni, în ambele sensuri, între kilometrii 128 şi 131, unde s-au format coloane. În zonele centrale se circulă cu 30-40 de kilometri la oră.

În judeţul Braşov, din cauza aglomeraţiei, polițiștii deviază traficul pe ruta ocolitoare pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, pentru cei care circulă pe DN 1, dinspre Brașov spre Valea Prahovei. Se aplică şi devierea (la nivel de recomandare) de pe DN73A Râșnov – Predeal pe DN73, fie către Braşov şi apoi spre Cheia pe DN1A, fie către Piteşti pe DN73 şi apoi spre Bucureşti pe autostrada A1.

Polițiștii îi mai avertizează pe șoferi să nu oprească nejustificat pe banda de urgenţă a autostrăzilor.