Primăria Timișoara a semnat recent un contract cu o firmă din Craiova pentru achiziția unei drone de peste 13.000 de euro. Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, spune că drona va fi folosită pentru a inspecta lucrările de pe șantiere. "Noi trebuie să avem o vedere clară, dincolo de ceea ce găsim pe Google", a declarat Robu, pentru tion.ro.

Drona Foto: Pexels

Primăria Timișoara a semnat recent un contract cu o firmă din Craiova pentru achiziția unui "echipament de monitorizare și măsurare topografică aeriană tip dronă", care trebuie livrat până la sfârșitul lunii august. Drona costă 63.552 lei cu tot cu TVA, echivalentul a 13.400 de euro, mai mult decât estimaseră specialiștii Primăriei în bugetul orașului pe anul 2019, când au pus deoparte 50.000 de lei pentru această achiziție. Firma din Craiova a fost înființată în anul 2008, are un singur angajat, iar anul trecut a avut o cifră de afaceri de aproape 3 milioane de lei și un profit de peste 250.000 de lei, dar și datorii de 1,2 milioane de lei, scrie Tion.ro.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a explicat că drona va fi folosită pentru a inspecta lucrările de pe șantierele din oraș.

"Drona va fi folosită pentru mulțimea de lucrări pe care le desfășurăm și, evident, pentru a inspecta diverse locații din oraș unde, în mod potențial, vom interveni. Noi trebuie să avem o vedere clară, dincolo de ceea ce găsim pe Google, cu detalii pe care nu le mai vedem pe Google, încât să putem lucra mai eficient”, a spus Robu.