​​De Ziua Justiției, ministrul Ana Birchall le transmite magistraților că "încrederea şi respectul cetăţenilor trebuie recâştigate împreună" și spune că "viitorul justiţiei române este în sinergia familiei europene şi a parteneriatului strategic euro-atlantic".

Ana BirchallFoto: Administratia Prezidentiala

Ministrul Justiției își începe mesajul cu un citat din Roosevelt: ”Dreptatea nu constă în a fi neutru între bine și rău, ci în găsirea dreptății și susținerea acesteia oriunde s-ar găsi, împotriva nedreptății”.

"Adresez salutul şi respectul meu profesioniştilor justiţiei: magistraţilor, personalului auxiliar, reprezentanţilor profesiilor juridice liberale, echipei de profesionişti din cadrul Ministerului Justiţiei, tuturor acelora care, acţionând cu buna credinţă, fidelitate faţă de lege, profesionalism, empatie şi devotament, ne demonstrează prin întreaga lor activitate respectul faţă de jurământul depus la intrarea în profesie şi credinţa în valorile fundamentale ataşate actului de justiţie: asigurarea supremaţiei legii, imparţialitatea, echidistanţa, conştientizarea implicaţiilor pe care spunerea dreptului (jurisdictio) o are în vieţile oamenilor. Am convingerea că doar împreună putem recâştiga încrederea şi respectul cetăţenilor pentru justiţia din România", afirmă Birchall.

Ea mai spune că justiţia înseamnă dreptate și stabilirea adevărului, iar "această funcţie, vitală pentru un stat democratic, nu poate fi îndeplinită decât în cadrul fixat de valorile universal asumate în materia drepturilor şi libertăţilor fundamentale omului".

"Singurul mod în care văd viitorul justiţiei române este în sinergia familiei europene şi a parteneriatului strategic euro-atlantic, iar aceasta presupune asimilarea deplină a valorilor, principiilor şi standardelor pe care aceste parteneriate le presupun. Ziua Justiţiei reprezintă un moment semnificativ pentru toţi cei care lucrează în sistemul judiciar, având în vedere rolul deosebit de important pe care justiţia îl are în societate", adaugă ministrul Justiţiei.

CITEȘTE ȘI: Ziua Justiției. Șefa Consiliului Superior al Magistraturii, mesaj pentru magistrați: Justiţia se află într-o perioadă de frământari şi căutări. Este de datoria noastră să contribuim la regăsirea echilibrului