Duminică după-amiază vremea va fi caniculară în sudul și estul țării, iar disconfortul termic se va accentua. În schimb, în vestul, centrul și nordul țării vor fi averse torențiale și vijelii, de la ora 12.00 pentru aceste zone intrând în vigoare o avertizare cod galben. Ploile și vijeliile se vor extinde apoi în toată țara, iar meteorologii au emis avertizări cod galben și portocaliu pentru toate județele, începând cu ora 18.00.

Harta meteoFoto: ANM

O primă avertizare cod galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie va fi în vigoare de la ora 12.00 și până la ora 18.00, interval în care în vestul, centrul și nordul țării și local în zonele montane și submontane vor fi vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

În sudul și estul țării, în după-amiaza zilei de duminică vremea va fi călduroasă, local caniculară în Câmpia Română, iar disconfortul termic se va accentua.

După ora 18.00, ploile și vijeliile se vor extinde în toată țara.

În intervalul 18.00-22.00, pentru regiunile sudice și estice va fi în vigoare o avertizare cod galben de vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Tot de la ora 18.00, până luni dimineață, la ora 6.00, sud-vestul țării se va afla sub avertizare cod portocaliu de vânt puternic (rafale de peste 80-90 kilometri la oră), ploi torențiale, vijelii și grindină. Județele vizate sunt: Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu.