Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a mototolit și a călcat în picioare două bancnote, într-un discurs susținut în faţa absolvenţilor de la Politehnică și în care a vorbit despre valoare. Ea a făcut același gest și în 2011, când, tot la ceremonia absolvenților de la Politehnică, a rupt și a călcat două bancnote.

Ecaterina AndronescuFoto: Hotnews

"Se cuvine ca astăzi promoția pe care o reprezentați să îi poarte numele (Petrache Poenaru – n.r.) și să fiți mândri de acest nume. (...) Dragi ingineri tineri, sigur, terminați o școală de care nu aveți cum să nu fiți mândri. (...) Sunteți, ați fost studenți ai Universității Politehnica din București. Fără îndoială, una din cele mai bune universități pe care le are nu numai România, ci și această parte de lume. E o școală care v-a dat valoare”, le-a spus absolvenților Ecaterina Andronescu, președinte al Senatului Universității Politehnica București, potrivit Mediafax.

Ministrul Educației a continuat printr-o demonstrație în fața celor peste 3.000 de absolvenți de Politehnică prezenți în sală: a luat două bancnote și le-a mototolit, apoi le-a călcat în picioare.

"Și, dacă vorbim de valoare, dați-mi voie să fac aici, în fața voastră o încercare. Îmi cer scuze celor care știu ceea ce vreau eu să fac acum. Am în mâinile mele două bancnote - una este de 100 de lei, alta este de 10 lei și vreau să vă întreb dacă le vreți. Le vreți? OK. Atunci, o să le mototolesc și o să vă întreb dacă le mai vreți”, a spus Andronescu.

Tinerii i-au răspuns în cor "Daa".

"Putem să mergem mai departe, și anume să le aruncăm pe jos și să le călcăm în picioare. Le mai vreți?", a continuat Andronescu.

Răspunsul din sală a fost același: "Daa".

"Da, filosofia acestei experiențe este cât se poate de clară, le vreți și mototolite, le vreți și călcate în picioare, pentru că au valoare. Mesajul meu este următorul: dacă în viață, pentru că viața are și urcușuri și coborâșuri, dacă se mai întâmplă să fiți mototoliți sau uneori călcați în picioare, nu vă pierdeți cumpătul, pentru că aveți valoare și vă respectăm și vă prețuim pentru valoarea pe care o aveți. Și această valoare v-a fost crescută în școala pe care astăzi o terminați”, a adăugat Ecaterina Andronescu.

Sâmbătă, în pavilionul central de la Romexpo, peste 3.000 de absolvenți ai Universității Politehnica din București au participat la festivitatea de absolvire a promoției anului 2019, denumită ,,Petrache Poenaru”.

Ea a făcut același gest și în 2011, când, tot la ceremonia absolvenților de la Politehnică, a rupt și a călcat două bancnote.