Dosarul în care fostul director al Penitenciarului Focșani Adrian Iacob a fost cercetat pentru fapte de corupție a fost clasat, după patru ani, neputându-se dovedi că ofițerul a comis faptele de care era acuzat. Sindicaliștii acuză Administrația Națională a Penitenciarelor că nu l-a repus pe acesta în funcție.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) spune, într-un comunicat transmis sâmbătă, că Adrian Iacob, fostul director al Penitenciarului Focșani, a fost exonerat de acuzațiile de corupție, după patru ani, timp în care dosarul nu a ajuns în instanță.

"După 4 ani de urmărire penală, Adrian Iacob, directorul Penitenciarului Focșani, este exonerat de acuzațiile de corupție după ce-a fost reținut, plimbat cu mascați și pus la dispoziție într-un dosar extrem de cusut cu ață albă care nici măcar n-a ajuns în instanță. (...) Nici vorbă de fals intelectual, uz de fals, abuz în serviciu, constituire a unui grup infracţional organizat, fals în declaraţii, trafic de influenţă, luare de mită ori şantaj. Adrian Iacob, directorul Penitenciarului Focșani, este exonerat”, afirmă sindicaliștii.

Reprezentanții sindicatului au transmis și un extras din rezolutia de clasare, potrivit căruia se dispune "clasarea cauzei față de inculpatul Iacob Adrian, cercetat pentru comiterea infrațiunii de luare de mită, prev. de 289 alin. 1 C.P. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, rep., întrucât nu a fost dovedită comiterea faptei”.

Sindicaliștii acuză Administrația Penitenciarelor că nu l-a repus pe fostul director în funcție "măcar cu aceeși viteză pe care ANP a avut-o când l-a pus la dispoziție, după ce acesta a fost plimbat cu duba și i-a fost percheziționată casa”.

Dosarul în care era cercetat Adrian Iacob viza suspiciunea că ar fi luat mită pentru a ajuta un interlop din Brăila să se transfere la Penitenciarul Focșani. Ancheta a început în 2015, Iacob fiind șeful Penitenciarului Focșani din decembrie 2012, când a fost transferat de la Târgu Mureș.