Maia Sandu, premierul Republicii Moldova, le-a transmis procurorilor să nu se ascundă prin birouri și să înceapă să lucreze, pentru că au toate pârghiile necesare. ”Sunteți 660 de procurori și vreau să cred că sunteți diferiți de cei care au stat pe margine când țara era dusă în prăpastie", a spus Maia Sandu, potrivit Unimedia. Ea a anunțat și schimbarea conducerii parchetelor.

Maia SanduFoto: Captura Privesc.eu

"Azi, în Republica Moldova, nu există Procuratură. Mai precis, ea există, dar nu lucrează. Au avut suficient timp să demonstreze că își îndeplinesc obligațiunile de serviciu. Multe dosare de rezonanță bat pasul pe loc. Am un mesaj către cei 660 de procurori: Începeți să lucrați ca niște procurori adevărați, lucrați, nu vă ascundeți prin birouri, nu așteptați să fie schimbată conducerea Procuraturii. Fiți independenți!", a spus premierul Maia Sandu.

Premierul R. Moldova a mai spus că actuala conducere a Parchetului General va fi schimbată. ”Conducerea se va schimba cu siguranță. Mai mult decât atât, Eduard Harunjen ( procurorul general- n.red) va răspunde în fața legii pentru inacțiunea și abuzurile comise. Și pentru faptul că, urmare a acțiunilor și inacțiunilor sale, miliarde și miliarde de lei au fost furate de la stat și de la cetățenii Republicii Moldova. Sunteți 660 de procurori. Și dacă veți aplica legea, nu veți executa indicațiile ilegale ale lui Harunjen și Bețișor (Adriana Bețișor, procuror-șef al parchetului anticorupție- n.red), veți deveni independenți, vă asigur că țara va fi de partea voastră. Nimeni nu vă cere nimic altceva decât să fiți procurori", a mai declarat ea, potrivit sursei citate.

Maia Sandu s-a aflat într-o vizită de lucru la Bruxelles, unde a avut întrevedere cu Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu Comisarul european Johannes Hahn, care a declarat că primul consiliu de asociere UE-Republica Moldova va avea loc în toamnă, „pentru a relansa cooperarea”.