Un grup format din 18 migranţi de origine afroasiatică a fost descoperit pe un câmp de la graniţa cu Ungaria, în judeţul Arad, străinii încercând să treacă ilegal în ţara vecină cu ajutorul unei călăuze de naţionalitate sârbă, relatează Agerpres.

Grup de migranti, descoperit la granitaFoto: Politia de Frontiera

Poliţiştii de frontieră arădeni de la Vărşand au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, împreună cu colegi din judeţul Timiş, iar la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu Ungaria au observat mai multe persoane care se deplasau pe jos, pe câmp.

"Deoarece cei în cauză nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost duşi la sediul Sectorului P.F. Vărşand, unde, cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din cinci cetăţeni irakieni, doi sirieni şi unsprezece somalezi. În cadrul cercetărilor, lucrătorii noştri au stabilit că cetăţenii străini au fost lăsaţi în apropierea frontierei de un cetăţean sârb care conducea un microbuz. Imediat, o echipă a STPF Vărşand l-a identificat într-o benzinărie din apropiere ca N.M., în vârstă de 51 de ani", precizează un comunicat de presă remis, sâmbătă, de Poliţia de Frontieră Arad.

Cei 18 migranţi - şapte bărbaţi şi cinci femei cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani, respectiv şase minori cu vârste cuprinse între 3 luni şi 16 ani - au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, de unde urmau să fie preluaţi de sârb şi apoi conduşi într-o ţară din vestul Europei.

Călăuza este cercetată pentru trafic de migranţi, iar cele 18 persoane sunt cercetate pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.