Incendiul izbucnit, vineri, la Mănăstirea Râmeț din județul Alba a fost stins de pompieri după 7 ore. Focul a distrus acoperișul chiliilor de la intrare, pe o suprafață de 1000 de metri pătrați, iar jumătate din el s-a prăbușit. Nu au fost victime, însă au fost afectate obiecte de cult și bunuri, relatează Mediafax.

Incendiu manastire RametFoto: Captura video

Pompierii din Alba au intervenit, vineri, timp de șapte ore pentru stingerea incendiului izbucnit la Mănăstirea Râmeţ, din judeţul Alba. Flăcările au cuprins acoperişul chiliilor de la intrare, care a ars pe o suprafaţă de 1.000 mp și care s-a prăbușit, pe jumătate. Intervenția a fost îngreunată de materialele din compoziția acoperișului, unde erau cantități foarte mari de vată minerală, care au emis o radiațe termică foarte puternică.

Potrivit ISU Alba, pe lângă acoperiș, au mai fost distruse obiecte de cult și bunuri personale aflate în încăperi.

„Suprafața totală a acoperișului este de 1.400 mp. Suprafața aproximativă afectată a fost de 1.000 mp. A ars structura din lemn a acoperișului cu învelitoare din tablă. Pe aproximativ 50% s-a prăbușit acoperișul dar fără a fi afectate spațiile din interior decât într-o proporție de 20% la nivelul etajului. Au fost afectate mai multe bunuri personale din chilii precum și obiecte de cult: icoane, veșminte, cărti etc. Cauza va fi stabilită ulterior”, a declarat maior Ovidiu Costea, de la ISU Alba.

El a mai spus că pentru stingerea incendiului au fost mobilizați șapte ofițeri, 89 de subofițeri și doi voluntari din Alba, 10 subofițeri de la ISU Cluj, pompieri voluntari, salvamontiști, și 10 ofițeri și subofițeri de la IPJ Alba.