Prințul George, care va împlini 6 ani pe 22 iulie, al treilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, a luat lecții de tenis de la campionul elvețian Roger Federer, potrivit The Telegraph. Părinții prințului, ducesa Catherine de Cambridge și prințul William, sunt mari iubitori de sport și încearcă să le transmită această pasiune și celor trei copii ai lor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ducesa Catherine, în vârstă de 37 de ani, a asistat, joi, la Londra, la două meciuri din turneul de Grand Slam de la Wimbledon, printre care cel dintre Roger Federer și Lloyd Harris. Ducesa a stat în public împreună cu jucătoarea de tenis Katie Boulter și atleta Anne Keothavong, cu care a vorbit despre pasiunea prințului George pentru acest sport.

Potrivit publicației Wimbledon Morning Coffee, ducesa a spus că jucătorul de tenis preferat al micuțului este Roger Federer, cu care a și jucat tenis, scrie Mediafax.

Ducii de Cambridge sunt foarte buni prieteni cu campionul mondial - situat în prezent pe locul al treilea în clasamentul masculin Association of Tennis Professionals (ATP) - și cu soția acestuia, Mirka.

În 2017, ducesa Catherine i-a cerut antrenorului britanic Sam Richardson, de la Lawn Tennis Association, sfaturi privind tenisul în cazul copiilor mici. Richardson a dezvăluit ulterior că ducesa a primit sfaturi în acest sens și de la Judy Murray, antrenoare și mama jucătorilor de tenis profesioniști Jamie și Andy Murray.

În prezent, prințul George și sora sa, prințesa Charlotte, în vârstă de patru ani, iau lecții de tenis la Hurlingham Club din Fulham, Londra. De când ducesa de Cambridge s-a căsătorit cu prințul William, în 2011, aceasta a asistat la turneul de la Wimbledon în fiecare an. Din 2017, ea este și patroană a Lawn Tennis Association.