Autorul crimei din Făget, Ionel Boldea, ar fi consumat trei tipuri de droguri, printre care și cocaină, înainte de atacuri. Apropiații acestuia susțin că tânărul îi cunoștea pe cei doi soți pe care i-a bătut în parc, ei fiind părinții fostei iubite.

criminalul din FagetFoto: tion.ro

Potrivit unor surse judiciare, în urma testului rapid pentru depistarea drogurilor făcut la Spitalul Municipal Timișoara a reieșit că Ionel Boldea ar fi consumat trei tipuri de droguri, printre care și cocaină. De altfel, apropiații spun că tânărul era cunoscut ca fiind consumator de droguri, dar și că este un individ periculos.

În trecut, potrivit reprezentanților Poliției Timiș, a fost condamnat cu amendă penală pentru loviri și alte violențe după ce a bătut un tânăr care a avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale, în anul 2017. De asemenea, Ionel Boldea a mai fost cercetat în alte două dosare penale pentru loviri și alte violențe.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor citate de Mediafax, Ionel Boldea le-ar fi cunoscut pe cele două victime pe care le-a bătut în parcul din orașul Făget. Cei doi erau părinții fostei iubite a tânărului, dar ei nu au fost de acord cu relația, astfel că le-au interzis să se mai vadă. Din cauza loviturilor primite, bărbatul a murit, iar femeia este în comă. Joi, Ionel Boldea a fost dus la Parchetul Tribunalului Timiș, unde este audiat. El este cercetat pentru cinci infracțiuni: omor, tentativă de omor, vătămare corporală, furt și conducere sub influența stupefiantelor.

Bărbatul a fost prins miercuri noapte într-o mașină, în apropiere de locuința sa din satul Bichigi. Oamenii legii nu au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare pentru imobilizarea lui, pentru că bărbatul de 33 de ani nu a opus rezistență. El le-a spus polițiștilor că mergea spre casă să facă un duș. Întrebat unde a stat până atunci, a răspuns: ”într-un pom”.

El le-a mai declarat polițiștilor care l-au prins că totul s-a întâmplat din cauza unei ”icoane dintr-o cameră”, ”o icoană care efectiv m-a luat după ea”: ”Icoana care m-a scos afară din casă la șase dimineața ... o icoană de argint m-a scos afară din casă, m-a făcut să fac unele lucruri, să am o forță inumană. Am dat cu piciorul, am spart capul unei femei”.

Ionel Boldea a atacat, miercuri dimineața, un bărbat și o femeie, soț și soție, aflați la jogging într-un parc din orașul Făget. Pe bărbat l-a omorât în bătaie, iar femeia a ajuns în stare gravă la spital. De asemenea, individul s-a deplasat cu o bicicletă spre localitatea Temerești, iar pe drum a mai bătut trei persoane. Ulterior, a furat o mașină, cu care a lovit un bărbat. În încercarea de a-l prinde, polițiștii au tras trei focuri de armă asupra mașinii, dar fără succes.