Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, un decret prin care ia act de demisia vicepremierului Viorel Ștefan și un decret prin care, în locul acestuia, este numit vicepremier interimar Eugen Orlando Teodorovici, ministrul finanțelor publice.

Eugen TeodoroviciFoto: Hotnews

Viorel Ștefan a devenit, de la 1 iulie, membru al Curții de Conturi Europene, pentru o perioadă de 6 ani. Acesta a demisionat și din funcția de deputat, fiind înlocuit de Laura Georgescu.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, că CEx al PSD a decis ca Teodorovici să fie propus interimar pentru funcția de vicepremier.

”Trebuie să asigurăm un interimat până la mijlocul lunii iulie, când vom face o evaluare a ministerelor, a punctelor din programul de guvernare îndeplinite pe fiecare minister în parte și bineînțeles vom veni cu propuneri pentru cele două portofolii de vicepremier, mă refer la cel pentru parteneriate strategice și cel pentru economie, vacant în urma plecării lui Viorel Ștefan”, a spus vineri premierul.

„Am supus la vot ca acest portofoliu să fie deținut de Eugen Teodorovici, având în vedere că este ministru de Finanțe și că este un portofoliu economic”, a completat șeful Executivului.