Fostul lider PSD Liviu Dragnea va lucra la atelierul auto al Penitenciarului Rahova, unde execută pedeapsa de trei ani și jumătate de închisoare, a anunțat Codrin Ștefănescu. Acesta a mai afirmat că Dragnea nu se uită la televizor, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Liviu Dragnea e un om puternic și se va adapta. Am înțeles că acum așa cum e prevăzut în lege, că deținuții au dreptul să muncească, muncește la garajul auto. El fiind inginer, se va descurca. Sunt multe lucruri de făcut, dar nu știu să dau detalii”, a declarat Codrin Ștefănescu, fost secretar general al PSD, la Antena3.

Potrivit acestuia, Liviu Dragnea nu se uită deloc la televizor și nici familia nu îi spune ce se întâmplă pe scena politică.

„Trăiesc cu speranța că ce zice și face - adică nu se uită la televizor și nici pe presa politică, numai cărți tehnice, de istorie. Mi-a spus că nu se uită la televizor și face un lucru foarte bun. L-ar apuca disperarea și o stare de angoasă să vadă cum se schimbă oamenii de pe o zi pe alta. (...) Va munci cât trei, tot conform legii - să fie consemnat că muncește, a mai spus Codrin Ștefănescu.

Comisia de la Penitenciarul Rahova a decis ca Liviu Dragnea să execute pedeapsa la această unitate de detenţie.

Liviu Dragnea ar putea să treacă la regim semideschis după executarea unei cincimi din pedeapsă. După această perioadă, comisia se va întruni din nou pentru a decide în ce unitate continuă Dragnea executarea pedepsei, însă Penitenciarul Rahova nu are regim semideschis.