Site-ul Ministerului Apărării a fost nefuncțional, miercuri, iar reprezentanții instituției spun că nu a fost vorba despre un atac informatic, ipoteză luată în calcul inițial, ci despre o defecțiune la unul dintre servere.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Ministerul Apărării a transmis că nu a fost vorba despre un atac informatic, ci de o defecțiune tehnică la unul dintre servere.

"Eroarea fost inregistrata la 10.45 și la 11.30 a fost rezolvată. Pe aceste servere sunt doar informatii neclasificate, deci și dacă ar fi fost un atac nu ar fi fost pericol de scurgeri de informatii", anunță reprezentanții MApN.

------

Surse din minister au precizat pentru Mediafax că informațiile nu sunt în pericol, iar pentru a fi remediată situația cei din cadrul comandamentului atacurilor cibernetice din MApN lucrează cu specialiștii de la CERT-RO. "Este un atac în această zi. Este vorba despre site-ul ministerului. La noi rețelele sunt specializate. Partea publică este fără informații clasificate, vă dați seama. Nu există pagube, nu avem probleme. Cred că deja site-ul e funcțional. La acest moment, nu, dar în scurt timp o să am informații despre cei care au făcut acest lucru. O să încercăm să aflăm cine a stat în spatele acestor atacuri”, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leș.

La această oră, site-ul Ministerului Apărării funcționează, dar în perioada în care a fost nefuncțional mesajul afișat era: "Acest site nu poate fi accesat” și se mai preciza că adresa de IP nu poate fi identificată.