Adminsitrația Națională de Meteorologie a emis un cod roșu de grindină de mari dimensiuni și ploaie torențială valabil, până la ora 09.45, în două localități din județul Mureș.

Este vorba de localitățile Lunca Bradului și Stânceni, unde se vor semnala grindină de mari dimensiuni (>5cm), vijelie puternică, averse torențiale ce vor cumula 40 l/mp și frecvente descărcări electrice.

O altă avertizare nowcasting, un cod portocaliu valabil până la 09.30, a fost emisă tot în Mureș, în zona de munte de peste cota 1800 m și în localitățile Deda, Lunca Bradului, Vătava, Răstolița, Rușii-Munți și Stânceni. Se vor semnala: vijelie, grindină de dimensiuni mici si medii, averse ce vor cumula 35 l/mp și frecvente descărcări electrice.

Un cod portocaliu similar, valabil până la ora 10.00, a fost transmis și pentru județul Harghita, respectiv în Toplița, Ditrău, Sărmaș, Tulgheș, Borsec, Bilbor, Gălăuțaș, Subcetate și Corbu și zona de munte de peste cota 1800 m. Se vor semnala: vijelie, grindină de dimensiuni medii și posibil mari, averse ce vor cumula 35 l/mp, frecvente descărcări electrice.

Un alt cod portocaliu, de intensificări puternice ale vântului, grindină de dimensiuni mici și posibil izolat medii, averse ce vor cumula 25...35 l/mp și frecvente descărcări electrice este în vigoare, până la 10.00 în numeroase localități din Alba și Mureș.

Zonele vizate:

Județul Alba: zona joasă; Alba Iulia, Cugir, Sebeș, Zlatna, Săsciori, Vințu de Jos, Galda de Jos, Pianu, Meteș, Stremț, Șibot, Mirăslău, Săliștea, Almașu Mare, Cricău, Livezile, Câlnic, Mogoș, Blandiana, Întregalde, Râmeț, Ponor, Ceru-Băcăinți.

Județul Mureş: Târnăveni, Luduș, Iernut, Sarmașu, Ungheni, Band, Adămuș, Pănet, Ceuașu de Câmpie, Batoș, Glodeni, Râciu, Sânpaul, Sântana de Mureș, Zau de Câmpie, Valea Largă, Sânpetru de Câmpie, Lunca, Chețani, Breaza, Miheșu de Câmpie, Sânger, Ogra, Cuci, Iclănzel, Voivodeni, Șăulia, Cucerdea, Bogata, Fărăgău, Pogăceaua, Șincai, Ațintiș, Grebenișu de Câmpie, Mădăraș, Crăiești, Băla, Bichiș, Tăureni, Papiu Ilarian, Cozma.