Un pacient de culoare din SUA a fost arestat în apropierea unui spital, pe motiv că ar fi vrut să fure stativul de perfuzii la care era conectat. Bărbatul spune că a ieșit la o plimbare, la recomandarea medicului, însă a fost reținut după ce un agent de pază caucazian l-a acuzat că vrea să fure aparatul. Poliția investighează incidentul.

stativ perfuziiFoto: Hotnews

Bărbatul, Shaquille Dukes, a depus plângere pentru discriminare rasială.

Poliția din Freeport a susținut că ofițerii săi au acționat ”cât de bine au putut”, dând publicității și o înregistrare a incidentului, însă au demarat și o anchetă independentă, relatează BBC News.

Pe de altă parte, reprezentanții spitalului Freeport Memorial au refuzat să comenteze incidentul, precizând că este o chestiune care trebuie gestionată de poliție.

Incidentul a avut loc pe 9 iunie, însă a intrat în atenția presei abia luni, când a devenit un subiect intens mediatizat.

Poliția a transmis luni că inspectori din afara instituției vor stabili dacă polițiștii au acționat corect sau nu arestându-l pe bărbat.

Bărbatul de 24 de ani din Chicago spune că era internat în spital, fiind diagnosticat cu dublă pneumonie.

Într-o postare pe Facebook, el povestește: ”După ce am primit instrucțiuni din partea medicilor să mă plimb, am fost oprit de un agent de securitate plin de zel și rasist care a pretins că încerc să părăsesc spitalul pentru a vinde echipamentul medical pe eBay”.