Judecătoarea Mariana Moț, adusă în Ministerul Justiției de Florin Iordache cu puțin timp înainte de adoptarea OUG 13, a fost eliberată din funcția de secretar de stat, la cerere.

Sofia Mariana MotFoto: Ministerul Justitiei

Potrivit unei decizii publicate luni în Monitorul Oficial, Mariana Moț a fost eliberată din funcția de secretar de stat în Ministerul Justiției la cerere, începând cu data de 30 iunie. Mariana Moț a optat pentru un post la Inspecția Judiciară.

Mariana Moț a fost numită secretar de stat în Ministerul Justiției în ianuarie 2017, fiind adusă de Florin Iordache cu puțin timp înainte de adoptarea OUG 13, și a fost mențiunută în funcție de către Tudorel Toader deși Curtea Constituțională a stabilit printr-o decizie din 2018 că magistrații "nu pot desfășura activități specifice celei de legiferare sau de organizare și punere în aplicare a legii pe calea actelor administrative".

Mariana Moț a fost judecător la Curtea de Apel Craiova și la Tribunalul Olt, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Ministerului Justiției. Judecătoarea este mama primarului din Slatina Emil Moț, fost deputat PSD.