Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, în cazul căruia Agenția Națională de Integritate a constatat diferențe nejustificate de aproape 3 milioane de lei între avere și venituri, susține că acest dosar împotriva sa a fost făcut la presiuni. El a susținut că în 2009 a primit un dar, o donație de un milion și jumătate de euro de la mama sa, care avea banii din vânzarea unui imobil.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vreau să-mi exprim regretul pentru doamna care lucrează la ANI, că a fost pusă în această situație și știu presiunile care au fost asupra ei, atât din zona de conducere a ANI, cât și din zona unei alte entități tot cu trei inițiale, SRI. E o chestiune foarte simplă. La un moment dat, actualul director, domnul Hellvig, considera că eu am avut vreun rol în a se i realiza lui de către ANI, când era ministrul Dezvoltării, un astfel de dosar și bănuiesc că așa cum m-au băgat o dată în pușcărie... Domnul Hellvig considera că eu am fost la baza acestei chestiuni, am avut discuții concrete. (...) I-am întrebat pe cei de la ANI care este acuzația, pentru că ai dreptul să depui niște documente, să te justifici. N-au avut nici atât bun simț, ca să nu mai zic că nu au respectat legea, ca să îmi spună care este acuzația", a susținut Cherecheș, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Legat de împrumutul de 500.000 de euro pe care l-a acordat și pe care i-l impută ANI, primarul din Baia Mare a susținut că a avut acei bani de la mama sa, care i-a făcut un cadou de 1,5 milioane de euro.

"În 2009 am primit un dar, respectiv o donație din partea mamei mele de un milion și jumătate de euro. Această chestiune a fost verificată de către ANI în 2010. Mama mea avea banii în cont din vânzarea unui imobil și mi i-a transferat în numerar", a declarat Cătălin Cherecheş.

Agenția Națională de Integritate a constatat diferențe nejustificate în valoare de aproape 3 milioane de lei între avere și veniturile realizate de Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, fiind sesizate Curtea de Apel Cluj și parchetul pentru a începe verificările.