CSM nu a reușit, nici la a treia încercare, să o numească pe Adina Florea la șefia Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție

de Red. Stiri     HotNews.ro
Luni, 1 iulie 2019, 8:49 Actualitate | Esenţial


Adina Florea
Foto: Agerpres

​Plenul Consiliului Superior al Magistraturii nu a reușit nici a treia oară validarea rezultatelor concursului pentru numirea Adinei Florea ca procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ). Ședinta de luni dimineață a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Ultimele două ședințe ale plenului Consiliului Superior al Magistraturii au fost amânate din lipsă de cvorum. Mai exact, șapte membri ai CSM, respectiv Anamaria Chiș, Mihai Bălan, Bogdan Mateescu, Cristian Ban, Florin Deac, Tatiana Toader, dar Nicolae Solomon, vicepreședinte al forului, care nu au participat la aceste ultime două ședințe și prin urmare acestea au fost amânate, au cerut public amânarea tuturor discuțiilor cu privire la Secția de Investigare a magistraților până la traducerea raportului Comisiei de la Veneția și a raportului GRECO.

Aceștia au cerut și organizarea unei dezbateri publice asupra activităţii Secţiei întrucât, potrivit informațiilor apărute în spațiul public, Comisia de la Veneția și GRECO ar fi solicitat autorităților române desființarea acestei Secții, considerându-o un instrument suplimentar pentru intimidarea și exercitarea unor presiuni asupra judecătorilor și procurorilor.

Cei șapte membri CSM au avertizat, într-un comunicat de presă, că vor utiliza toate pârghiile pentru a susține amânarea discutării chestiunilor ce țin de activitatea acestei Secții.

Pe de altă parte, reprezentanții societății civile în Consiliu, Victor Alistar și Romeo Chelariu, au transmis că nu sunt de acord cu comportamentul celor 7 membri care au condiționat participarea la plen și au afirmat că se opun eliminării de pe ordinea de zi a punctelor care vizează Secția de investigare a infracțiunilor din justiție.

Ulterior anunțului celor 7 membri CSM, președintele Consiliului, Lia Savonea, a cerut atât premierului Viorica Dăncilă, cât și ministrului Justiției, Ana Birchall, prin intermediul unei scrisori, să comunice dacă există, la Guvern, un proiect de act normativ de desființare a Secției de investigare a infracțiunilor din justiție.

Luni, 1 iulie, pe ordinea de zi a ședinței plenului Consiliului, programată să înceapă la ora 08.00, se regăsesc, din nou, cele trei puncte care vizează activitatea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, respectiv:

-validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorilor cu funcţii de execuţie din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, desfăşurat în perioada 11 aprilie - 15 iunie 2019 şi numirea în funcţie a candidaţilor declaraţi admişi

-validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorului şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, organizat în perioada 15 mai - 18 iunie 2019 şi numirea candidatului admis în funcţia de procuror şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

-raportul de activitate al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie pe anul 2018.

Procurorul Adina Florea a obținut cel mai mare punctaj, de 9,86, la interviurile în fața comisiei de concurs din Consiliul Superior al Magistraturii pentru funcția de procuror-șef a Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, fiind urmată de Sorin Iasinovschi, cu un punctaj de 8,85 și de Bogdan Pîrlog, care a obținut 3,25.

Potrivit regulamentului, rezultatele sunt definitive și nu pot fi contestate.

Funcția de procuror-șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a devenit vacantă după ce Gheorghe Stan a demisionat și a preluat postul de judecător al Curții Constituționale Române.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
15808 vizualizari

 • +34 (46 voturi)    
  I s-or fi pus astfel de întrebări: (Luni, 1 iulie 2019, 9:03)

  prec [utilizator]

  „Nu-i așa că 2+2=4?” Că altfel nu se explică punctajul maxim obținut de ipochimenă.
  Sau: „Nu-i așa că ești fata lui tata, membru pesedea?”
  • +9 (11 voturi)    
   Arestarea grupului infractional organizat psd (Luni, 1 iulie 2019, 10:07)

   Cozmin30 [utilizator] i-a raspuns lui prec

   Magistratii cinstiti, corecti, competenti, incoruptibili si nesantajabili trebuie sa-i sustina pe cei 7 membri ai CSM si sa ceara, in plus, revocarea celor doua likele, chipurile, din partea Societatii Civile, dar de fapt din partea mafiei psd, revocarea sefei CSM.
   Este evident ca in justitie actioneaza un grup infractional organizat, care incearca sa promoveze in toate functiile cheie persoane corupte sau santajabile, aflate in solda mafiei psd.
   Se impune arestarea intregului grup infractional organizat psd.
   Justitia este o putere in stat. Sa nu mai piarda vremea cu proteste pe treptele tribunalelor. Nu se poate sa nu aiba destule probe impotriva grupului infractional organizat psd. Nu se poate sa nu aiba suficiente probe pentru a-i trimite pe infractori in judecata in dosarul 10 august, nu se poate sa nu aiba destule probe in dosarul TelDrum.
   • +4 (6 voturi)    
    cinstiti ,corecti si competenti ... (Luni, 1 iulie 2019, 16:12)

    sareta [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin30

    Te umfla rasul nu alta ,au avut si au destule dovezi ca cel putin cativa politicieni ajunsi pe functii inalte ale Statului ,au TRADAT interesele acestei tari ,facand-o vasala unor puteri straine .Si un cioban daca citeste Constitutia cu referire la acest aspect ,realizeaza acest lucru. Ne-am instrainat TOATE resursele naturale,au distrus Flota ,au distrus TOATE avioanele Mig -29 (celelalte state fost comuniste le folosesc cu succes),au privatizat la misto (Petromidia data pe cateva zeci de milioane de euro lui Patriciu care a vandut-o cu 2 MILIARDE)etc.Astia sunt magistratii ,cinstiti,corecti si competenti ? S-au au masterate prin satele din Rep.Moldova ?
 • +34 (44 voturi)    
  Adina Florea (Luni, 1 iulie 2019, 9:34)

  un domn [utilizator]

  Go Home !
  • +7 (9 voturi)    
   targsorul este casa ei! (Luni, 1 iulie 2019, 10:50)

   Antenistontel [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   .
 • -8 (16 voturi)    
  A zis Viorica... (Luni, 1 iulie 2019, 9:49)

  Gigi Kent [utilizator]

  A zis Viorica aseara ca nu va da ordonanta de urgenta pentru a desfiinta sectia. Asa ca securistii din CSM tot vor trebui odata si odata sa participe la sedinte ...
 • +10 (14 voturi)    
  nu ii mai numiti pe (Luni, 1 iulie 2019, 9:50)

  rochiri [utilizator]

  ...Victor Alistar și Romeo Chelariu reprezentanții societății civile..nu au nicio treaba..sunt aserviți parlamentului
  • 0 (0 voturi)    
   nu (Marţi, 2 iulie 2019, 12:02)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui rochiri

   Nu sparlamentului, chiar direct PSD...
 • -12 (20 voturi)    
  normal (Luni, 1 iulie 2019, 10:04)

  cucuveauamov [utilizator]

  cum sa numesti pe cineva care a dat concurs in justitie? In romania traditia e ca magistratii de rang inalt sa fie numiti la o bere intre ponta si base (a se vedea numirea Cucuvelei). Auzi, tu! concurs! ha!
  • +6 (8 voturi)    
   Cu cine a dat concurs in justitie? (Luni, 1 iulie 2019, 17:33)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Ia sa vedem: "Lia Savonea, Simona Marcu si Mariana Ghenea, un psiholog si actualul sef SIIJ, Gheorghe Stan".

   Deci borfasii si sustinatorii lor au dat note celui sustinut de catre ei. Asta a fost marele concurs.
  • +3 (5 voturi)    
   competentu-le...... (Luni, 1 iulie 2019, 17:45)

   asada [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   .......explica-ne si noua in ce a constat examenul pentru care vad ca esti umed tot !!!
 • +7 (11 voturi)    
  Gherila urbana ... (Luni, 1 iulie 2019, 10:42)

  jhonnyfirst [utilizator]

  Aici s-a ajuns, la razboi de gherila !
  Cativa constientizeaza pericolul si folosesc toate mijloacele pentu ca acesta sa nu prinda radacini.
  Odata instalata madam la sefie, e mult mai greu de dat jos. Dobandeste legitimitate si se apuca de "treaba" cu maxima pasiune. Are temele facute la scoala de vara ...
 • +9 (11 voturi)    
  tot procuroarea asta inhăitată cu mafia? (Luni, 1 iulie 2019, 10:55)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Nu trebuie pusă nicăieri si trebuie să raspundă pentru abuzuri si execuții la comanda politică.
  • -3 (5 voturi)    
   Va referiti (Luni, 1 iulie 2019, 17:47)

   Mironescu Valeriu [anonim] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   la Kovesi?
   • +2 (4 voturi)    
    Exact! (Luni, 1 iulie 2019, 20:11)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui Mironescu Valeriu

    La dosarul deschis lui Kovesi, ai ghicit!
   • +3 (3 voturi)    
    Sa traiiti tov. Mironescu (Marţi, 2 iulie 2019, 0:03)

    midufi [utilizator] i-a raspuns lui Mironescu Valeriu

    tot activ in postul de postac psd, sau mai ciupiti ceva copeici si de la rusi?
    Jos ciuma rosie: psd-alde-udmr !
 • +5 (7 voturi)    
  Rabdare! (Luni, 1 iulie 2019, 11:01)

  mos ion roata [utilizator]

  pravalioara asta infiintata pentru albirea infractorilor se va desfiinta de la sine dupa ce toti psd-ii cu acuzatii vor fi achitati iar membrii ei vor primi pensii speciale indiferent de varsta si vechime in munca.
 • +7 (9 voturi)    
  soc. civila!? (Luni, 1 iulie 2019, 11:11)

  Ilidia [utilizator]

  Cei doi sunt lingai PSD, nu reprezinta in niciun caz societatea civila...
 • +2 (4 voturi)    
  ce urati pot fi unii (unele) (Luni, 1 iulie 2019, 11:12)

  MG [utilizator]

  mai ales cand sunt malefici. Cum se lupta ei cu "statul paralel" sa mai faca o "paralela politica" deasupra
 • +2 (6 voturi)    
  SS TREBUIE DESFINTATA (Luni, 1 iulie 2019, 11:14)

  Gicule [utilizator]

  Foarte bine fac cei 7 pentru ca acest Gestapo cum il numeste Cristian Tudor Popescu este un instrument politic de terorizare al magistratilor incomozi.
  IAR ALISTAR SI CHELARIU NU SUNT REPREZENTANTII SOCIETATII CIVILE IN CSM CI INCA 2 REPREZENTANTI AI PSD IN CSM. AU FOST VOTATI DE PSD-ALDE IN SENAT.
  CUM VINE ASTA,REPREZENTANTII SOCIETATII CIVILE PUSI DE MAJORITATEA POLITICA DIN SENAT; CA SA NU MAI AMINTIM SI DE CONFLICTE DE INTERESE POTENTIALE.
  INCA UN EXEMPLU ELOCVENT DE CE TREBUIE O DEPOLITIZARE TOTALA IN TOATE INSTITUTIILE STATULUI.
 • +5 (7 voturi)    
  reprezentatii societatii civile? (Luni, 1 iulie 2019, 11:20)

  Ademordna [utilizator]

  Cum de s-au gasit tocmai Victor Alistar și Romeo Chelariu sa se declare scandalizati de civil disobedience? Tocmai "civilii" au mentalitate de jandarm?
  Pai da, caci nu sunt civili ci putreziciuni, vezi aici: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-21987515-cine-sunt-noii-reprezentanti-societatii-civile-csm-intrarea-lor-csm-schimba-raportul-forte-din-consiliu.htm

  Lupta asta din CSM e esentiala pentru independenta justitiei si pentru democratia noastra.
  Celor 7: Bravo si curaj!
 • +5 (7 voturi)    
  Implicarea politicului in justitie (Luni, 1 iulie 2019, 11:24)

  ABBV [utilizator]

  la modul de a crea o sectie precum SS .....ar trebui pedepsit la fel ca o crima! Fara o justitie care nu este 100% independenta fata de politic. O natiune nu poate merge decat spre groapa!
 • +7 (9 voturi)    
  bravo lor !!! (Luni, 1 iulie 2019, 11:34)

  asada [utilizator]

  Felicitari celor ce se opun numiri acestei lepre la o sectie infiintata la comanda borfasilor PSD-ALDE de catre maimutoiul carator de tucale Toader ,rectorul de rahat care a pus umarul cu sarg si a fost partas la toate atacurile asupra justitiei !!!! Procuroarea securisto-comunista beneficiara unui simulacru de concurs si ala trucat, trebuie sa plece de unde a venit si mai mult sa o ia cu ea si pe madam Savonea o alta sluga prea plecata a borfasilor !!!!!
 • -3 (13 voturi)    
  E clar (Luni, 1 iulie 2019, 11:50)

  CalinMircea [utilizator]

  Dacă și - au băgat coada băieții "deștepți", s-a terminat, n-o s-o numească niciodată, că doar nu sunt proști să piardă controlul justiției, secția asta fiind singura unde numirea nu e politică, și n-au nevoie de așa ceva.
  • +2 (4 voturi)    
   Numire care nu este politica? (Luni, 1 iulie 2019, 17:34)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui CalinMircea

   Mai usor cu minciunile, borfasilor:

   "Procurorii au dat interviul in fata unei comisii formate din trei judecatori, membri CSM (Lia Savonea, Simona Marcu si Mariana Ghenea), un psiholog si actualul sef SIIJ, Gheorghe Stan. Din partea Sectiei pentru procurori din CSM, care putea avea un reprezentant in aceasta Comisie, nu a fost prezent nimeni."
 • +6 (8 voturi)    
  sper sa nu reuseasca s-o numeasca ... (Luni, 1 iulie 2019, 12:53)

  olariub2005 [utilizator]

  inca de 200 ori si pana atunci sectia sa se desfinteze
  • 0 (4 voturi)    
   Tot asa (Luni, 1 iulie 2019, 17:54)

   Mironescu Valeriu [anonim] i-a raspuns lui olariub2005

   cum Iohannis a refuzat sa-l demita pe Lazar, desi era obligat de lege! Daca dna Florea a fost aleasa legal, in urma unui concurs, cum sa te opui sa fie instalata si cum sa-ti permiti sa lipsesti de la indatoririle pe care le ai? Raspuns:pentru ca se poate, pentru ca exista statul paralel care ii protejeaza. Nu vreau sa mai aud ca acest stat paralel nu (mai) exista, a spus-o si Guse acum vreo doua zile si a explicat si componenta lui majoritara.
 • +5 (7 voturi)    
  CSM isi arata muschii (Luni, 1 iulie 2019, 12:57)

  U_swamp [utilizator]

  Boicotul se refera la infiintarea insasi a sectiei speciale pentru magistrati, pe care Comisia de la Venetia si CE nu o sustin. Sa nu uitam ca justitia face obiectul partajului intre UE si statul membru. Calitatile sau mai degraba lipsa acestora ale madamei pesediste din tata in fiica nu au nicio legatura cu aminarile.
 • +3 (5 voturi)    
  De ce amanare peste amanare .... (Luni, 1 iulie 2019, 13:50)

  sareta [utilizator]

  Mazare stie de ce ...inca o amanare si gata !
 • +3 (7 voturi)    
  Floarea asta ce coltz,este monument al naturii ? (Luni, 1 iulie 2019, 13:53)

  Plagarus [utilizator]

  Musai trebuie ocrotita si crescuta la sanul psdulul.!
 • -1 (5 voturi)    
  Interesant cum (Luni, 1 iulie 2019, 17:49)

  Mironescu Valeriu [anonim]

  isi permit sa lipseasca de la serviciu. O fi din cauza salariilor mici.
  • 0 (0 voturi)    
   Ei lasa .. (Marţi, 2 iulie 2019, 1:35)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui Mironescu Valeriu

   ...cand USL-istii au facut greva parlamentara nu mai era asa interesant si nici salariile asa mici.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version