​Fostul ministru al Apărării şi al Afacerilor Interne Gabriel Oprea a lansat duminică, la Cercul Militar Naţional, asociaţia profesională Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor "Mihai Viteazul", transmite Agerpres.

Gabriel OpreaFoto: AGERPRES

"V-am invitat astăzi, aici, pentru a informa opinia publică despre înfiinţarea Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor 'Mihai Viteazul'. Uniunea este persoană juridică de drept privat, înscrisă astfel în registrul special al instanţei, prin Încheierea din 30.05.2019 a Instanţei Judecătoriei sectorului 5 şi constituită în temeiul dreptului la liberă asociere. Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor 'Mihai Viteazul' este o asociaţie profesională, deci nu are caracter politic, formată din militari, poliţişti, poliţişti de frontieră, pompieri, jandarmi, atât în rezervă, cât şi în activitate şi este prima asociaţie de acest fel", a declarat preşedintele Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor "Mihai Viteazul", Gabriel Oprea, la evenimentul de lansare.

Amintim că partidul lui Gabriel Oprea, UNPR, a consemnat un rezultat rușinos la europarlamentarele de luna trecută, obținând sub 55.000 de voturi, adică aproximativ 0,60% din opțiunile exprimate.

Ulterior, Ilie Năstase, cel care a fost pe primul loc al listei UNPR la europarlamentare, a anunțat că se retrage definitiv din politică.