O femeie de 66 de ani s-ar fi aruncat sâmbătă după-amiază într-o fântănă aflată în curtea Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi. Potrivit polițiștilor, femeia este pacientă a unităţii medicale. Ea a fost scoasă din fântână de pompieri şi transportată la Spitalul Sfântul Spiridon, relatează Mediafax.

Spitalul de Psihiatrie SocolaFoto: http://socola.eu/

Angajații ISU Iași au intervenit, sâmbătă după-amiază, pentru scoaterea unei femei din fântâna din curtea Institutului de Psihiatrie Socola din Iași. Aceasta a fost transportată la Spitalul Sfântul Spiridon cu ajutorul unui echipaj SMURD.

Potrivit reprezentanților IPJ Iași, femeia, care este pacientă a Institutului de Psihiatrie, s-ar fi aruncat în fântâna care se află la intrarea în curtea spitalului, în apropierea bisericii.

Surse din cadrul Institutului de Psihiatrie susţin că, sâmbătă, femeia ar fi participat la slujbă, la biserica din curtea unităţii medicale. Reprezentanții spitalului au anunțat că i-au cerut preotului, în repetate rânduri, să ia măsuri pentru asigurarea protecţiei pacienţilor care vin la slujbă.

Preotul Iustin Neagu, parohul bisericii din curtea Institutului de Psihiarie Socola, spune că nu știe dacă femeia a fost sau nu la slujbă, dar admite că fântâna nu ar trebui să fie deschisă. „Trebuia închisă, dar ce fântănă aţi văzut dumneavoastră închisă? Fântâna trebuie să fie pentru consum", a spus preotul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Iași, Diana Iacob, cercetările în acest caz vor continua.