Primarul social-democrat al Sectorului 6, Gabriel Mutu, a declarat la RFIcă varianta cea mai corectă ar fi ca viitorul secretar general PSD să fie ales în cadrul Congresului partidului de sâmbătă.

Gabriel Mutu, primarul sectorului 6Foto: Agerpres

Potrivit surselor HotNews.ro a existat o discuție în interiorul PSD ca statutul partidului să se modifice astfel încât funcția de secretar general al PSD să fie propusă de președintele partidului și validată în Comitetul Executiv și nu aleasă în congres așa cum este în prezent.

Mutu crede că ”cea mai corectă formulă pentru a da forță acestei funcții și bineînțeles să dai putere omului care îndeplinește această importantă funcție în partid, el trebuie să fie ales prin cea mai înaltă structură de conducere a partidului, respectiv în Congres”.

Primarul Sectorului 6 ar vrea ca secretarul general al PSD ”să fie ales la Congres, cred că asta este formula cea mai corectă pentru această funcție importantă în partid. Totuși, este a doua funcție, este cel care practic gestionează tot ceea ce înseamnă partea organizatorică a unui partid politic și nu cred că este normal ca acel om să fie la simpla revocare în cadrul unui Comitet Executiv Național. Nici acolo nu este foarte simplu, pentru că eventual ar trebui să se facă cu două treimi, nu cu o majoritate simplă și atunci poți securiza funcția respectivă, dar cred că cea mai corectă variantă de lucru ar fi ca secretarul general al partidului să fie ales în cadrul Congresului național”.