Un TIR încărcat cu 20 de tone de ciocolată a plonjat în râul Olt, de la o înălțime de aproximativ șase metri, după ce frânele vehiculului s-au blocat pe şoseaua ocolitoare a staţiunii Călimăneşti (DN 7 CC). Șoferul, un cetățean bulgar, s-a salvat după ce ar fi reușit să sară din cabina camionului.

Tir rasturnatFoto: Gazeta Valceana

Potrivit reprezentanților Poliției Vâlcea, citați de Agerpres, accidentul s-a produs vineri pe şoseaua ocolitoare a staţiunii Călimăneşti (DN 7 CC).

Camionul, încărcat cu 20 de tone de ciocolată, s-a prăbuşit în râul Olt de la o înălţime de 6 metri, iar şoferul bulgar a sărit din cabină înainte ca tirul să plonjeze peste parapete în apă.

"Șoferul, un bărbat în vârstă de 30 de ani, cetăţean bulgar, a declarat că autocamionul ar fi rămas fără frâne şi a pierdut controlul volanului. El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,0 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul s-a ales cu câteva zgârieturi, refuzând să fie transportat la o unitate spitalicească", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Vâlcea, Cătălin Udrea.

Circulaţia în zonă ar putea fi întreruptă pentru câteva zeci de minute pentru scoaterea camionului din apă, a mai precizat reprezentantul Poliţiei Vâlcea.