Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, joi, că va convoca Biroul permanent al Senatului pentru ca raportul Comisiei de cod electoral pe proiectul de lege în materie electorală să poată fi votat săptămâna viitoare, iar inițiativa să devină lege.

2009 TariceanuFoto: AGERPRES

”Voi convoca Biroul Permanent al Senatului pentru ca raportul să fie validat și sper ca săptămâna viitoare această propunere legislativă să devină lege”, a scris Tăriceanu pe Facebook, subliniind că îi pare rău că ”nu a fost acceptată propunerea ALDE de a se vota pe o perioadă mai mare (7 zile)”.

Reamitnim că românii din diaspora vor vota pe parcursul a trei zile, după ce joi comisia parlamentară pentru modificarea legilor electorale a decis acest lucru. Parlamentarii din comisie au mai decis că cei care se află la coadă vor putea vota și după ora 21.00, când se închid urnele. Decizia vine după ce, la alegerile europarlamentare din 26 mai, zeci de mii de oameni au stat la cozi interminabile la secțiile de votare, iar unii dintre ei nu au reușit să voteze. Modificările adoptate de comisia de cod electoral trebuie să fie adoptate însă și în plen.