​La două zile de la prezentarea raportului Comisiei de la Veneția, care reia criticile legate de ordonanțele de urgență pe justiție și cere desființarea secției speciale de anchetare a magistraților, fostul ministru Tudorel Toader ”rupe tăcerea”. Nu cu postări punctuale despre criticile Comisiei, ci lăudându-se cu... două ambarcațiuni ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Tudorel Toader Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Toader se arată foarte încâtntat de faptul că universitatea pe care o conduce are două ambarcațiuni, aflate în Stațiunile Agigea și Potoci.

”Ambarcațiunea MANO 26,50 CRUISER, aflată la Agigea, a fost achiziționată în anul 2008, pentru cercetări arheologice marine, iar în același an a fost transferată către Stațiunea Biologică Marină „Prof. Dr. Ioan Borcea”, Agigea, a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Prețul de achiziție a fost de 399.246,12 lei la care s-a adăugat 75.856,76 lei, reprezentând TVA”, a scris Toader pe Facebook.

El mai spune că din momentul transferului ambarcațiunea nu a fost utilizată și precizează că în perioada 27 mai 2019 – 27 iunie 2019 a fost contractată firma Nautic Serv pentru revizia ambarcațiunii, în prezent fiind în probele finale pentru încheierea reviziei.

Ambarcațiunea de la Potoci se află în reparație capitală, după care va fi folosită pe lacul Bicaz, în acord cu destinația specifică, mai spune fostul ministru al justiției.

Comisia de la Veneția cere Guvernului României să reducă drastic folosirea de ordonanțe de urgență în Justiție și reiterează recomandarea de a „reconsidera serios nevoia creării Secției speciale (pentru investigarea magistraților), arhitectura instituțională și principiile de funcționare”, potrivit raportului Comisiei, obținut de HotNews.ro.