Echipele manageriale ale Rompetrol si KazMunaiGaz s-au intalnit pentru prima oara de la preluarea a 75% din actiunile companiei romanesti de catre grupul kazah. Vicepresedintele KazMunaiGaz, Daniar Berlibaev, a anuntat ca procesul de integrare a celor doua companii a inceput.

„Este prima intalnire reprezentativa a echipelor manageriale ale companiilor noastre dupa transferul a 75% din actiunile Rompetrol in activul KazMunaiGaz. Ne-am reunit cu scopul de a construi o activitate integrata, de la extractie la productia finita. Rompetrol este un producator major de polietilena si polipropilena pe piata est-europeana si este gata sa acorde asistenta in extragerea si prelucrarea petrolului, inclusiv la unitatile de productie ale companiei KazMunaiGaz. De asemenea, compania romana poate atrage specialisti de inalta calificare”, a spus Berlibaev.

Potrvit agentiei KazInform, grupul kazah considera ca directie prioritara a activitatii comune construirea de noi infrastructuri portuare si dezvoltarea retelei de desfacere a produselor petroliere. Realizarea acestor proiecte va permite Rompetrol sa fabrice la capacitate maxima in 2009 produse petroliere, conform standardelor euro-5. Dupa cum a aratat directorul Rompetrol, Dinu Patriciu, „principala noastra misiune este de a stabili o comunicare intre conducerilor celor doua companii, cu scopul de a face si mai eficienta iesirea KazMunaiGaz pe piata europeana”.