Fostul președinte al României Ion Iliescu s-a prezentat, marți, la Spitalul Universitar de Urgență Elias din Capitală pentru un control de rutină, au declarat pentru Mediafax surse medicale. Reprezentanții spitalului au precizat că fostul șef de stat nu a rămas internat.

Ion IliescuFoto: Agerpres

Surse medicale au declarat că fostul președinte al României Ion Iliescu s-a prezentat, marți, la Spitalul Universitar de Urgență Elias din Capitală, pentru a efectua un control de rutină.

Reprezentanții Spitalului Elias au transmis o informare de presă în care anunță că fostul președinte nu este internat în prezent în unitatea spitalicească.

"Precizăm că domnul Ion Iliescu nu se află internat în SUU ELIAS", se arată în comunicatul de presă transmis de Spitalul Elias.

Controlul de rutină efectuat de fostul președinte al României vine în condițiile în care Ion Iliescu a fost externat tot de la Spitalul Elias pe 6 iunie.

Fostul șef de stat a stat internat atunci în Spitalul Universitar de Urgență Elias timp de aproape o săptămână, el prezentându-se cu febră.

Ion Iliescu a fost operat, la începutul lunii aprilie, de pericardită lichidiană - tamponadă cardiacă, la spitalul C.C. Iliescu din Capitală. Fostul preşedinte are 89 de ani şi a mai fost operat la inimă, fiindu-i montate câteva stenturi, una dintre operaţii fiind făcută la Paris în 2007.