Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, a anunțat oficial luni că intră în cursa internă pentru desemnarea candidatului PSD la alegerile prezidențiale, susținând că a luat această decizie pentru că "România are nevoie de consens, de construcție și de dialog". Până acum, în competiția internă din PSD s-au înscris Șerban Nicolae, Eugen Teodorovici și Liviu Pleșoianu.

Mihai FiforFoto: Facebook

Fifor a făcut acest anunț pe Facebook, susținând că a luat această decizie pentru că "România are nevoie de consens, de construcție și de dialog" și "trebuie să ieșim din această stare nebună de conflict, de dezbinare, de răfuială permanentă".

El lansează un nou atac la adresa președintelui Klaus Iohannis, susținând că acesta "și-a ratat complet rolul de mediator și de integrator" și "a devenit el însuși principalul purtător al mesajului de ură socială, a aplaudat injuriile, a promovat atacurile la persoană și a coborât limbajul politic la cel mai scăzut nivel".

"După ce a semănat ură și discordie, domnul Iohannis a venit să propună un simulacru de consens politic, fiind însă incapabil să discute măcar propunerile de bun-simț ale PSD pentru construcția unui acord politic de care România are atâta nevoie", mai susține Fifor.

Până acum, în competiția internă din PSD pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale s-au înscris Șerban Nicolae, Eugen Teodorovici și Liviu Pleșoianu.