Codrin Ștefănescu, apropiat al lui Liviu Dragnea, se declară șocat de lipsa de caracter a unor colegi din PSD, care "s-au delimitat instantaneu și au uitat" de Liviu Dragnea, după trimiterea acestuia la închisoare. El a mai spus, la RFI, că PSD nu a fost niciodată într-o situație atât de gravă ca acum.

Codrin StefanescuFoto: Captura Antena 3

Candidat la postul de secretar general al PSD la Congresul din 29 iunie, Codrin Ștefănescu, îndepărtat din aceeași funcție imediat după încarcerarea lui Dragnea, critică ”lipsa de caracter” a unor colegi de partid, care s-au delimitat instantaneu de Liviu Dragnea.

Întrebat dacă-l deranjează îndepărtarea unor oameni apropiați de Liviu Dragnea, Ștefănescua răspuns: ”Nu putem vorbi despre oameni care au fost apropiați de Liviu Dragnea și oameni care au fost mai puțin apropiați, că și primul-ministru a fost apropiat de Liviu Dragnea, doar a fost propunerea lui de prim-ministru. Sunt oameni în Guvern care au fost apropiați de Liviu Dragnea, sunt oameni în partid, dintre președinții de organizații județene. Pe mine m-a șocat faptul că unii dintre colegii mei au uitat de Liviu Dragnea fix în ziua în care a primit condamnarea, s-au delimitat de un om care a avut un rol important în viața lor și inclusiv în viața lor politică și asta m-a șocat, nu mi-a venit să cred lucrul ăsta. (...). M-a surprins lipsa de caracter a unor colegi de-ai mei apropiați, în ceea ce privește poziționarea lor față de situația în care se află Liviu Dragnea”.

Codrin Ștefănescu s-a ferit să spună clar dacă se referă și la Viorica Dăncilă: ”Nu dau nume astăzi, o să vorbesc la Congres despre lucrul ăsta”.

El mai spune că PSD nu a fost niciodată într-o situație atât de gravă ca acum și "nu reușește sub nicio formă să se pună pe picioare”.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă știe să țină partidul unit, cum a făcut-o Liviu Dragnea, Ștefănescu a spus că el nu se simte "foarte în regulă" în momentul de față, în condițiile în care vede "câtă amărăciune, câtă supărare este în interiorul partidului, câtă frustrare s-a strâns, câte tabere și grupuri s-au făcut”.

De asemenea, el a afirmat că PSD ar trebui să aibă un candidat propriu la Președinție.