Grindină de dimensiunea unui ou a căzut, duminică seara, într-o localitate din județul Timiș, care s-a aflat sub avertizare Cod roșu de fenomene meteo periculoase, transmite corespondentul Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai mulți locuitori din județul Timiș au postat pe Facebook, duminică seara, fotografii cu grindina de mari dimensiuni care a căzut în timp ce județul se afla sub avertizare Cod roșu de fenomene meteo periculoase, emis de meteorologi.

Astfel, în satul Bacova bucățile de gheață căzute au avut și dimensiunea unui ou. De asemenea, grindină de mari dimensiuni s-a înregistrat și în satul Chevereșu Mare.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș, până luni dimineața, ca urmare a avertizărilor meteo Cod portocaliu și roșu, la nivelul județului s-a acționat în șapte situații de urgență, pentru degajarea a doi copaci și a unui stâlp și pentru evacurea apei care a inundat câteva case, curți și garaje.

Județul Timiș s-a aflat, duminică seara, sub Cod roșu de fenomene meteo periculoase, meteorologii anunțând căderea de grindină de medii și posibil mari dimensiuni, intensificări puternice ale vântului, frecvente descărcări electrice și averse.