Mai multe persoane au fost salvate din locuințe inundate sau din mașini surprinse de viituri, în noaptea de duminică spre luni, de pompierii din județul Mehedinți. De asemenea, trei podețe au fost luate de ape, iar o cale ferată este blocată, din cauza macazurilor inundate, scrie Mediafax.

InundatiiFoto: IGSU

Potrivit reprezentanților ISU Mehedinți, pompierii au intervenit, în noaptea de duminică spre luni, în mai multe localități afectate de inundațiile produse ca urmare a ploilor abundente. Astfel, în comuna Malovăț au fost salvate trei persoane ale căror locuințe au fost inundate, iar în comuna Prunișor pompierii au intervenit pentru salvarea a șase persoane din trei mașini surprinse de viitură și pentru evacuarea a 15 localnici din locuințe.

„Alte șase persoane au fost salvate de pompierii mehedințeni, două aflate în localitatea Ștefan Odobleja și patru în localitatea Husnicioara, acestea din urmă fiind surprinse de viitură în zona minei. Efecte s-au înregistrat și în localitățile Pătulele și Ciochiuța, unde autoritățile locale au intervenit pentru evacuarea a două, respectiv opt persoane, cărora li s-a asigurat cazare, deoarece locuințele acestora au fost afectate. Alte două gospodării au fost inundate și în localitatea Scăpău”, au transmis reprezentanții ISU Mehedinți.

Potrivit aceleiași surse, trei podețe de pe DJ 671A, în comuna Căzănești, satul Păltinișu, au fost luate de ape, iar calea ferată în zona Balota-Drobeta-Turnu Severin este blocată, din cauza macazurilor inundate.

Două trenuri sunt oprite, IR 1693 în halta Balota și IR 1992 în gara Drobeta-Turnu Severin, călătorii urmând să fie preluați de alte trenuri care circulă pe rute funcționale, au mai anunțat reprezentanții ISU Mehedinți.