Pompierii din Vaslui intervin, duminică seara, pentru evacuarea apei din șase locuințe, șase curți și două beciuri, dar și pentru deblocarea unui drum care străbate suburbia Brodoc. Angajații ISU intervin și în județul Bacău, unde mai multe gospodării au fost inundate, conform Mediafax.

InundatiiFoto: IGSU

O ploaie torențială căzută duminică seara a dus la inundarea mai multor gospodării din suburbia Brodoc din municipiul Vaslui.

Potrivit reprezentanților ISU Vaslui, pompierii intervin după ce mai multe gospodării au fost inundate, iar un drum care străbate suburbia a fost blocat.

„Detașamentul de Pompieri Vaslui intervine în suburbia Brodoc pentru a evacua apa din șase locuințe, șase curți și două beciuri. Se intervine cu cinci autospeciale, trei motopompe transportabile și o motopompă remorcabilă. De asemenea, împreună cu CLSU Vaslui se intervine pentru deblocarea drumului care străbate suburbia Brodoc, în apropierea școlii", au anunțat reprezentanții ISU Vaslui.

A fost inundat și subsolul unui bloc din suburbia Brodoc.

Probleme sunt, duminică seara, și în județul Bacău, unde pompierii intervin în localitățile Mărgineni, Măgura și Hemeiuș. Astfel, 63 de militari cu nouă autospeciale și 12 motopompe evacuează apa din mai multe gospodării inundate.

Județul Bacău a fost duminică sub avertizare Cod roșu de ploi torențiale, grindină și vânt puternic, emisă de ANM.